Kategoriler
Gündem

Sağlık Bakanlığı 14 bin personel kura sonuçları

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından 14 bin personel alımı yapılacağı bildirilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 23 Mart 2020 tarihinde yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada 14 bin sürekli işçi alımı yapılacağının müjdesini vermişti. Bu açıklama üzerine vatandaşlar tarafından iş ilanına yoğun ilgi başladı. Sürekli işçi alımı ile ilgili toplam 737 bin 489 kişi başvuruda bulunmuştu. Bakanlık bünyesinde çalışacak olan 14 bin personel için başvurular tamamlandı. Sıra başvuruların 14 binden fala olması nedeniyle yapılacak olan Sağlık Bakanlığı 14 bin personel kura sonuçları çekilişine geldi.

İŞKUR üzerinden 14 bin sürekli işçi alımı için başvuruların alınma işlemi tamamlandı. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kura çekilişinin 2 günde yapılacağı bildirildi. Yapılan açıklama kura çekilişinin 08 Nisan 2020 Çarşamba günü ve 09 Nisan 2020 tarihinde Perşembe günü yapılacağı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı 14 bin personel kura sonuçları için ilk kura çekilişi 08 Nisan 2020 Çarşamba günü (Bugün) yapıldı. Diğer başvurular için kura çekilişi ise 09 Nisan 2020 Perşembe günü Türkiye Noterler Birliği çekiliş programı ile noter huzurunda yapılacak.

Kura sonuçları nerede açıklanıyor?

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan işçi alımı ile ilgili kura sonuçları açıklanmaya başladı. İlk kura çekilişi 08 Nisan 2020 tarihinde Çarşamba günü gerçekleştirildi. İkinci kura çekilişi ise 09 Nisan 2020 tarihinde yapılacak. Kura sonuçları ise açıklanmaya başlandı. Kura sonuçlarına ise https://iscisonuc.saglik.gov.tr/Giris.aspx adresinden ulaşmak mümkün. 

Verilen adres üzerinde yer alan TC kimlik numarası, baba adı, doğum tarihi bilgilerini doldurarak kura sonucunda isminizin olup olmadığını öğrenmek mümkün olabiliyor. 08 Nisan 2020 tarihinde yapılan sürekli işçi alımı kura çekilişi Bakanlık Merkez Teşkilatı ile Ankara, İstanbul, Adana, Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Kütahya, Mardin, Mersin, Muş, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Van ve Zonguldak illeri için yapıldı. Diğer iller için ise 09 Nisan 2020 tarihinde yapılacak.

14 bin sürekli işçi alımı kura sonuçları sorgulama ekranı

Sağlık Bakanlığı Başvuru Sonuç Ekranıı
Sağlık Bakanlığı Başvuru Sonuç Ekranı