Kategoriler
Gündem

Sağlık Bakanlığı personel alacak

Sağlık Bakanlığı tarafından personel alımı ile ilgili müjdeli haberi geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmişti. Bu haberde başkan Erdoğan, 29 binden fazla sağlık çalışanının istihdam edileceğini söylemişti. Daha sonra Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bakanlığın hangi birimlerine personel alınacağı hakkın-da bilgi vermişti. Bakanlığı alınacak kadrolar da böylece belli olmuş oldu.

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman?

T.C. Sağlık Bakanlığı’na personel alımının ne zaman yapılacağından önce alımların nasıl yapılacağı konusundan bahsedelim. Öreğin mülakat yapılacak mı? Bu sorunun cevabı da çok önemli. Kuruma atama için beklemeye başlayan vatandaşlar bu sorunun cevabını merak ediyor. Ve bu konu henüz netlik kazanmış değil. Tek bilinen Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılı içerisinde bakanlığa 29 bin 689 sağlık çalışanının alınacağı oldu. İlk olarak 12 bin sağlık personeli alınacak.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da, 2019 yılı Ağustos ayında 12 bin, Eylül ve Ekim aylarında 17 bin 689 olmak üzere toplam 29 bin 689 sağlık personeli alınacağını duyurmuştu. Bakan Koca, işe alım ile ilgili yapılacak olan duyuruların Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM’nin web sitesi üzerinde takip edilebileceğini söyledi.

Gelelim personel alımının ne zaman yapılacağına. T.C. Sağlık Bakanlığı’na personel alımının ne zaman yapılacağı, tarih olarak belirlenmiş değil. Bu konu ile ilgili ilgili kurum ve yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi.

Sağlık Bakanlığı işe alım için mülakat yapılacak mı?

Bu konuda kesin bir bilgi olmazken Sağlık Bakanı’na bu konu ile ilgili soru sorulduğunda bugüne kadar nasıl yapıldıysa yine öyle yapılacak. KPSS ile atama yapılacak diye belirtmişti. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili TÜSAV Eski Başkanı Prof. Dr. Sefer Aycan Twitter hesabından dün yaptığı açıklamada, Personel atamalarında Mülakat sınavı uygulamayacağını belirtti.

Sağlık Bakanlığına alınacak kadro dağılımı nasıl?

T.C. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca kadro dağılımı ile ilgili bilgi verdi. Koca “İlk etapta; 6 bin 835’i hemşire, 1.000 tanesi ebe ve 3.000 tanesi sağlık memuru olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi kadrolarına toplam 12 bin personel alımı yapılacağını bildirdi. Alınacak 12 bin adet personeli 10 bini yataklı tedavi birimlerinde, 1.000 tanesi temel sağlık hizmetlerinde, 1.000 tanesi ise acil sağlık hizmetlerinde görevlendirilecek.