Kategoriler
Ekonomi Gündem

Sağlık çalışanlarına 15 GB internet, 500 dakika konuşma

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sağlık çalışanlarına 15 gigabit, diğer yurttaşlara 1 gigabit internet verileceğini duyurdu. Operatörlerle anlaştıklarını dile getiren Karaismailoğlu, ramazan ayında, tüm abonelere birer gigabit ücretsiz internet verileceğini kaydetti.

Salgın döneminde 780 bini aşkın sağlık personeline iki ay süreyle aylık 5 gigabit internet, 500 dakika konuşma hizmetinin ücretsiz olarak verilmeye başlandığını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, Aile Hekimi ve Aile Sağlığı merkezlerinde çalışan yaklaşık 45 bin kişilik kadroya ek olarak iki ay boyunca 10 bin dakikalık sesli görüşmenin ücretsiz olarak verileceğini bildirdi.

Sağlık çalışanlarına 15 GB

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bunlara ek olarak, sahada çalışan 12 bin 864 sağlık personeline üç ay süreyle ay başına 15 gigabit internet, 15 bin dakika sesli görüşme hizmetinin sunulacağını kaydetti.

Sağlık personellerinin eve gidip sevdiklerini göremediğini dile getiren Bakan Karaismailoğlu “Bu nedenle 12 bin 864 saha çalışma ekibine de sevdikleriyle daha rahat konuşabilmeleri, görüntülü sohbet edebilmeleri için 3 ay süreyle 15 GB/ay internet ve 15 bin dakika/ay sesli görüşme hizmeti ek olarak sunulmaya başlayacak. Onlar bizler için insanımız için sevdiklerinden ayrı kaldılar. Elimizden gelen her şeyi de sağlık çalışanlarımız sevdiklerine kavuşabilsin diye seferber etmeye hazırız.” dedi.

Destekler sürebilir

Operatörlere teşekkürlerini dile getiren Bakan Karaismailoğlu ek desteklerin gelmeye devam edebileceğini söyledi. Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

“Bu içeriğe erişecek öğrenci sayısında hiçbir sınırlandırma da yaptırmadık. Koronavirüsle mücadele devam ederken devlete düşen görevler yanında özel sektörümüzün de yerine getirmesi gereken sorumlulukları olduğu muhakkaktır. GSM operatörlerimiz de bu süreçte elini taşın altına koydu ve güzel işler başardı. Sağlık çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza destek sağlayan operatörlerimiz hiçbir aboneyi ayırmadan destek sağladı. Hatta konuşma süresi olarak da ekstra destekler gündemde. Tam detayları kendileri açıklayacak. Pandemi sürecinde örnek bir çalışma ortaya koyan operatörlerimiz Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’a vatandaşlarımız ve kullanıcılarımız adına teşekkür ediyorum.”