Kategoriler
İhaleler

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesinde son ihale Kasım ayına alındı

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2.uygulama etabındaki yapım ihalesi gerçekleştirildi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın verdiği bilgilerde projede 622 daire ve 55 iş yerinin hayata geçirileceği konuşuluyor. 1. Etabın tamamlandığı çalışmalarda 2. Etap bloklarından A4 blokun yapım ihalesi tamamlandı. Yakın zamanda gerçekleştirilen ihalenin sonucunda 72 daire ve 13 iş yeri vatandaşlara kazandırılacak.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi etaplara ayrıldı

Kayseri’de kentsel dönüşüm projeleri kapsamında “Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi” adını alan dönüştürme projesinde önemli detaylar verildi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç tarafından sıklıkla takip edilen çalışma bölgesinde 622 daire ve 55 iş yeri yükselecek. 1.Etap çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte çalışmaların 2.Etaba yönlendirildiğini söyleyen Büyükkılıç, etaptaki A4 Bloku için yakın zamanda ihale yapıldığını ifade etti.

Projede vatandaş kazanan taraf olacak

Tüm Türkiye’yi kapsayan kentsel dönüşüm projeleri hız kaybetmeden devam ediyor. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalığına rağmen tedbirlerin yükseltildiği şantiye içlerinde inşaat sektörü çalışmalarını aralıksız sürdürdü. 2020’nin Ocak ayından bu yana çoğu projenin inşaat sınırlarını yaydığı il ve ilçelerde sektör öncüleri ve yetkililer başarılarını konuşuyor. Değişim ve yenileme projelerinin neredeyse tüm Türkiye’de belli başlı alanları inşaat alanına dönüştürüldüğü bilinmektedir. Kayseri’de öne alınan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde planlar takvimdeki tarihlere göre ilerliyor.

Büyükşehir Belediyesi üzerinden yapılan açıklamada, ihaleye çıkarılan blokta 72 daire ve 13 iş yerinin çalışmalarına kısa sürede başlanacak. Daire boyutlarının 156 ila 208 metrekare arasında değiştiği bilgisine karşılık, iş yerlerinin boyutlarının birbirinden farklı olduğu aktarılıyor. Aynı zamanda iki katlı otopark alanının oluşturulacağı projede toplam inşaat alanı 23 bin metrekareyi buldu.

Kasım ayında yeni bir ihale daha geliyor

15 Ekim 2020 tarihinde 2.Etap A4 Blok için düzenlenen ihale başarıyla tamamlandı. 2. Uygulama etabı olarak açıklanan bölgede hak sahipleri için uzlaşma sağlanmıştır. Bu süreçte yapım ihalesinde son 1 blok beklemede bulunuyor. Geride kalan blok için önümüzdeki ay yeni bir ihale daha gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz 15 Ekim’deki ihalede ise katılımcıların 6 firmadan oluştuğu ve İhale Komisyonu Başkanlığı’nın incelemelerinin doğrultusunda kazanan isimde kesinlik kazanılacağı bildirilmiştir.