Kategoriler
Emlak Haberleri

Sahibinden satılık özel okul satışları arttı

Koronavirüsü etkisi ile özel okullar büyük bir şekilde etkilenmiştir. Yüz yüze eğitimin tekrara geçirmiş olmasına rağmen son 1 yıla binlerce özel okul kapanmış vaziyettedir. Kapanan okulların bazısı öğrencisi ile birlikte devredilmek istenirken bazı binalar ise farklı sektörlerde satılmaktadır. Bu noktada pandemi nedeniyle büyüyen sağlık sektörünün en büyük alıcı olarak öne çıktığını görmekteyiz. Aynı zamanda bu kadar fazla kapanmanın sebebiyle fiyat artışları gözle görülür bir şekilde artmıştır.

Öğrencileri ile birlikte devir işlemlerini gerçekleştiriyor

Pandemi nedeniyle özel okullara talep sayısındaki azalma sektörü olumsuz yönde etkilemiştir. Bunun hakkında açıklama yapan Hakan Akdoğan özel okul binalarının satılık veya kiralık olmak üzere büyük bir artış yaşandığı söyleniyor. Bazıları sadece binayı satmayı isterken bazı öğrencileri ile birlikte devretme niyetindedir. Bunların arasında zamanda çok şükür maliyetler yapılarak milyonlarca lira harcanan okullarda yer almaktadır. Satılan okullar arasında 100 milyon liralık büyük eğitim kurumları da mevcuttur. 500 binlik ve küçük ana okulları bu devir işlemlerine dahil olmuştu pandemi özel okulları kötü yönde etkilemiştir.

Özel okul binaları satılarak hastane yaptırılıyor

Okul binaları farklı amaçlarla kullanılmak istendiğini dile getiren Hakan Akdoğan’ın en büyük ilgisi sağlık sektöründe olduğunu söylemiştir. Binaların sağlık sektörüne öncelik talebi söz konusu olduğunu dile getirerek pandemi döneminde sağlık sektörüne daha da büyümeye başladığını ve yeni hastaneleri açmak istediğini belirtmiştir. Ancak her sektöründe kendi içerisindeki mevzu adlarından özel hususlar yer almaktadır. Tavan yüksekliği, kapı genişliği, asansör özellikleri, yangın sistemlerine kadar her işe uygun olarak dönüştürülmelidir. İfadelerini kullanarak bu pandemi etkisinde özel okulların binalarının farklı yönde yararlandıklarından söz etti.

Pandemi etkisiyle sektördeki sallanma büyük hızla devam etmektedir. Özel okul sayıları gittikçe azalma gösterirken satılma ve devir işlemleri artmıştır. Pandemi etkisiyle özel okullardaki düşüş bazı okulların devredilmesine veya satılmasına neden olmaktadır. Bu nedenle sektördeki değişikliklere ayak uydurmak açısından özel okullar sağlık sektörüne çevrilmiştir. Bilgi alarak pandemi dolayısı ile devredilen ve satılan özel okullar hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version