Kategoriler
Emlak Haberleri

Saint Marks Place, New York’ta Nef imzası ile satışa sunulacak

Saint Marks Place, Nef imzasıyla New York’u süslemeye devam ediyor. Türk firması Nef tarafından yapılan yurt dışı girişimleri son hızıyla devam etmektedir. ABD, Avrupa’nın başkentleri ve Kazakistan gibi değerli ülkelere ele atan, burada yaptığı projeler ile çehreyi değiştiren şirket, yeni projesini satışa çıkarma kararı aldı. 21 Ocak’ta satışa sunulacak olan, 12 kattan ve 100 rezidanstan meydana gelen projenin teslimleri ise 2021 yılının son çeyreğinde gerçekleştirilecek. 210 milyon dolar değere sahip olduğu aktarılan bilgiler arasında ulaşılırken, projedeki dairelerin satış fiyatı minimum 595 bin dolardan başlamaktadır.

Saint Marks Place: Nefes kesen bir imza

Gayrimenkul sektörünün öncülerinden olan Nef, yaptığı projelendirme işlerini şimdiye dek Avrupa’nın başkentleri, Kazakistan ve ABD’ye taşıdı. New York’ta yakın zamanda yeni proje için harekete geçtiklerini duyuran şirket, Saint Marks Place projesi için satış tarihini açıkladı. 21 Ocak 2021’de satışa çıkması beklenen proje, New York’un köklü isimlerinden Avdoo & Partners ortaklığıyla tamamlandı. Projenin kaba inşaatının bitirildiği yapılan bilgilendirmede aktarılmış ve Saint Marks Place hakkında detaylı bilgiler verilmiştir.

12 katlık projede ortak çalışma

Ortak çalışmaların bir sonucu olarak satışa sunulması beklenen proje 12 kattan ve 100 rezidanstan meydana gelmektedir. Satışı yapılan dairelerin 2021 yılının son çeyreğinde teslim edilmesi kararlaştırılırken, toplam yatırım değerinin 210 milyon dolar olduğu açıklandı. Fiyatın minimum 595 bin dolardan başlatıldığı duyurusuna karşılık, daireyi satın almak isteyenler yüzde 10 peşinat uygulamasına başvurabiliyor. Geriye kalan yüzde 90’lık kısım için ise teslimde 30 yıl vadeli kredi kullanma şansı bulunmaktadır. Düşük kredi faizi ve 30 yıla varan vade imkanı, yatırımcısını tatmin ederken, satın alan kişi ister evini kiraya verir isterse aylık 399 dolarlık taksiti ödeyerek ev sahibi olarak oturum görür.

Amerika’da yaşanan duruma temenni

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Amerika’da yaşanan duruma ilişkin görüşlerini bildirdi. Hiçbir ülkenin bu duruma düşmesini istemediğini aktaran Timur, yaşanan olumsuzluğun satışları etkilemeyeceği yönünde konuşma yapmıştır. Açıklamaları sırasında diğer yatırımlardan bahseden başkan, Bodrum’da Yalıkavak ve Gölköy’ün hemen akabinde üçüncü proje olan Hebil koyunda Nef Reserve Hebil’i devreye sokacaklarını ifade etti. İstanbul’da ise Nef Reverse Kandilli projesinin ‘Koru Blokları’ yakın zamanda satışa sunulacak. Şu an Kazakistan’da devam eden Nef Uptown’un ilk etabında teslimler bu yıl gerçekleştirilecekken; Nef Reserve Yalıkavak, Nef Reserve Gölköy ve Nef Bahçelievler’de aynı planlamadan geçirilecek. Son 6 ay içinde tapulu teslimlerin 1.817 konutu bulduğundan söz eden Timur, “Yılın 9 ayını pandemi etkisi içinde yaşadık ancak 1 milyar TL’yi aşan satış ciromuzla nispeten iyi bir yıl geçirdik. 2020’de satışların yüzde 23’ünü Nef Online ile tamamlamış bulunuyoruz” diyerek konuşmasını noktaladı.