Kategoriler
Toki Haberleri

Sakarya’da Donatım Park ve Millet Bahçesine atlı birlik

Sakarya’da Donatım Park ve Millet Bahçesine atlı polis ve zabıta ekiplerinin kurulacağı haberi verildi. Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya tarafından yapılan bilgilendirme, kentin yaşam dergisi Sakarya Life’ın son sayısında paylaşıldı. Editör Erkan Çiftçi tarafından kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Kaya, Vali Çetin Oktay Kaldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile projeye dair görüştüklerini dile getirdi.

Sakarya’da Donatım Park ve Millet Bahçesine bir ilk

Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş bir Millet Bahçesi projesine imza atılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan Millet Bahçeleri projelerinin son durağı Sakarya oldu. 81 il geneline yayılan projede bir farklılık yapmak için harekete geçen Vali Çetin Oktay Kaldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, bahçe projesini geliştirdi. Yapılan görüşmelerin arasına Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’yı dahil eden vali ve başkan, Donatım Park ve Millet Bahçesinde atlı polis ve atlı zabıta ekiplerinin görevlendirilmesini istemiştir. Kanadalı Medya A.Ş’ye ait olduğu bilinen yayın organlarından kentin yaşam dergisi Sakarya Life’ın son sayısına yansıyan bu istek, İl Emniyet Müdürü tarafından aktarıldı.

Eğitimli personeller devreye girecek

Editör Erkan Çiftçi’nin sorularını cevaplayan Kaya, “Narkotik Suçlarla mücadelede köpeklerin kullanıldığını ve bazı illerde de atlı polislik uygulaması olduğunu biliyoruz. İlimizde de atlı polisler görebilecek miyiz?” sorusuna bahçe projesini dahil etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla, 81 ilin Emniyet Müdürlüklerinin çalışmalara başladığını hatırlatan Emniyet Müdürü Fatih Kaya, “Hedefler doğrultusunda Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği kuruldu. İl Emniyet Müdürlüğümüzde Asayiş Şube Müdürlüğü uhdesinde kurularak çalışmalara başlanmıştır. Hayvan haklarının korunması açısından, eğitimli personellerde teknik donanımlı araçlar ile olay yerine intikal edecektir. Bu gelişme yalnızca eğitim alan personellere mahsus olmamakla birlikte en yakın zamanda polis ekipleri de görülecek. Ancak işin adli sürecinde Çevre, Doğa, Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü personeli bulunuyor” dedi. Sakarya’da Atlı Birlik kurulması açısından görüşmelerin sürdürüldüğü süreçte konu vali ve belediye başkanı ile ele alındı. Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilecek olan atların gelmesiyle birlikte devriye faaliyetlerine başlanacaktır.