Kategoriler
Gündem

Salda Gölü ziyaretlere kapatıldı

Yeni tip koronavirüs salgın hastalığı mücadele kapsamında tedbirlerin artırıldığı Türkiye’de Salda Gölü ziyaretçilere kapatıldı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan, ülkemizin yerli Maldivler’i olarak isim yapan gölde yeni karar an itibariyle verilmiştir.

Burdur ilinin Yeşilova ilçesinde doğal güzelliğiyle yer alan göl; beyaz kumsalı ve turkuaz rengindeki deniziyle her yıl binlerce misafire kapılarını açıyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat imzasıyla yayımlanan kararda, 2019’da Salda Gölü ve çevresi “Özel Çevre Koruma Bölgesi” ilan edildi.

Yaz ayları içerisinde ziyaretçi akınına neden olan gölde, en az 2 bin kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Bayramlar ve özel günlerde bu sayının artış göstermesi özellikle doğa kirliliğinde başrol oynayabiliyor. Aynı zamanda düzenlenen özel turlar kapsamında gezilebilen göl ve çevresinde kişiler arzuya göre bisiklete binebiliyorlar.

Yaz mevsimine rağmen serin havasıyla bütünleşen beyaz kumsal, seyir yönü Antalya yönünde olanlar içinde mola yeri olarak bilinmektedir. Özel kamp alanlarının yer aldığı çevrede, çadır ve karavan park yerleri de düşünülmüştür. Bu nedenle gölün etrafı her zaman kalabalığa elverişli bir hale dönüşüyor.

Salda Gölü ziyaretçiye kapatılıyor

Yaz-kış demeden dört mevsim ziyaretçiyi karşılayan “Türkiye’nin Maldivleri” yeni tip koronavirüs salgın hastalığına karşı kapılarını kapattı. Yüksek güvenlik önlemlerinin alınacağı göl ve çevresinde artık mola verilemeyecek. Pandemi ilan edilen hastalık nedeniyle dünya nüfusunun evde kalması aynı zamanda doğanın gerçek yüzünü bizlere göstermişti. Terk edilmiş sokaklarda tilkiler, geyikler gezmeye devam ederken hava kirliliğinde büyük oranda azalmalar görüldü.

Kapatılan göl ve çevresine maske ile dezenfektan gibi koruyucularınız bulunduğu takdirde bile giriş sağlanmayacaktır. Karavan ve çadır alanlarının boş kalması sonucunda göl etrafı temizlenmeye devam edilecek. İlçe merkezine 4 km uzaklıkta bulunan ve ormanla kaplı tepeleri ile meşhur gölde ziyaretlerin ne zaman açılacağı ise bilinmiyor.

Salda Gölü etrafında barındırdığı eşsiz doğa güzelliklerini görmek için bir süre daha beklemek zorundasınız. Kayalık arazileri ve küçük alüvyal ovalarla çevrili hafif tuzlu karstik göl eskisi gibi doğayla baş başa kalmaya devam edecek. Türkiye’nin 184 metreye varan derinliği ile bilinen 3. En derin göle ziyaretlerinizi koronavirüs tedbirleri kalktığı zaman tekrar yapabileceksiniz.