Kategoriler
Proje Haberleri

Samsun-Kalın demiryolu çalışmaları tamamlandı

Samsun-Kalın demiryolu hattı üzerinde gerçekleştirilen modernizasyon çalışmaları tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalarda yer alan hat üzerinde, yıllık 3 milyon ton yük taşımasına karar verildi.

Samsun Kalın demiryolu hattı yenilendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından demiryolları üzerinde gerçekleştirilen yenileme çalışmaları hız kazandı. Modernizasyon ile yeni hedefler belirlenen Samsun-Kalın demir yolu hattında, yıllık 3 milyon ton yük taşınması hedefleniyor.

Kuzey-güney konumu ile stratejik bölgede bulunan hat, lojistik taşımacılığında ön safhalarda yer alacak. Hizmet hayatında aralıksız olarak 3 yıl çalışan hat, 29 Eylül 2015 tarihinde modernize çalışmalarının başlatılması için kapatıldı. Toplam 378 kilometre hat uzunluğuna sahip, Samsun-Kalın demiryolu hattında alt yapı ve üst yapı tamamen yenilendi. Avrupa Birliği standartlarına uyum sağlayan sinyalizasyon sisteminin getirildiği alan için, TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun önemli açıklamalarda bulunmuştur.

Avrupa Birliği standartları yakalandı

Modernizasyon çalışmalarının başarıyla tamamlandığı Samsun-Kalın demiryolu hattı üzerinde, çalışmalar sonlandı. TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamalar getirdi. Modernizasyon çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Uygun, 431 kilometre uzunluğundaki Samsun-Kalın demiryolu hattını kullanarak Artnova’da başlattıkları tren yolculuklarını Yıldızeli’nde sonuçlandırdıklarını dile getirdi. Ayrıca modernize edilen demiryolu hattının, kuzey-güney koridorunda lojistik taşımacılığı yapacağını ve lojistikte yepyeni bir ivme kazanılacağını aktarmıştır.

Diğer demiryolu hat çalışmaları ne durumda?

Halkalı-Kapıkule demiryolu hattının hizmet tarihi yakın zamanda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından açıklanmıştır. 2023 itibariyle hizmet hayatına başlamasına karar verilen Halkalı-Kapıkule üzerinde hummalı çalışmalar sürüyor. Gerçekleştirilen bu büyük projenin, Asya ve Avrupa arasında bir köprü vazifesi görmesi bekleniyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 2023 itibariyle hizmete girecek demiryolu hattı, AB hibe programıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin Avrupa ve Asya arasında önemli bir köprü haline geleceği projede, aynı zamanda demir İpekyolu tekrar canlandırılacak.

İpek yolunda yaşanması beklenen canlılık içinse Marmaray, Bakü-Tiftis-Kars demiryolu hattı devreye sokuldu. Projenin AB ülkeleriyle Türkiye’yi komşu yapması beklenirken, yük taşımacılığında sınırlar aşılacak. Denizaşırı ülkelere ulaşım hizmetlerinin verildiği stratejik konumlu Türkiye, hat sayesinde pek çok taşımacılığı kolaylıkla gerçekleştirilecektir.

Avrupa ve Türkiye arasındaki yakınlığı arttıracak olan projede, hat hizmetleri sayesinde iyi ilişkiler kurulacak. Ayrıca hat çalışmalarının yer aldığı çevre iller ekonomik anlamda büyüyecektir. Konuya ilişkin detaylı bilgi için tıklayınız.