Kategoriler
Toki Haberleri

Samsun Millet Bahçesine hayatlarını kaybedenler anısına anıt dikilecek

Samsun Millet Bahçesine vefalı bir proje örneği daha geldi. 20 Ocak 1989 yılında Samsunspor kafilesinin geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmaya karar veren Büyükşehir Belediyesi, Samsunspor Anıtı’nı yaptırdı.

Samsun Millet Bahçesine bir vefa örneği

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamanın doğrultusunda öğrenilen Samsunspor Anıt Projesi, 20 Ocak 1989 yılında hayatını trafik kazasında kaybedenlerin anısını yaşatmak içindir. Samsunspor kafilesinin otobüsle Malatyaspor deplasmanına giderken yolda geçirdiği trafik kazası, Havza ilçesinde meydana gelmişti. Hayatını kaybedenlerin ardından isimlerini yaşatmak isteyen Büyükşehir Belediyesi anıt projesini devreye soktu. Samsun Millet Bahçesine konulması beklenen Samsunspor Anıtı, kazada hayatını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomiç ve Mete Adanır anısını yaşatacağı gibi; otobüs şoförü Asım Özkan’ın ismine de yer verilecek.

Anıtın görüntüsü dikkat çekiyor

Tabanında ve cephede beşgen formunda olan anıt, 1919 santimetre yüksekliğe sahiptir. 320 metrekare oturum alanının bulunduğu Samsunspor Anıtı, 9 betonarme fore kazık üzerine oturtularak zemini sağlamlaştırılacak. Taşıyıcı sisteminde betonarme ve çelik konstrüksiyon kompozitin kullanılması anıtı güçlendiren diğer unsurlardan birisidir. Taşıyıcı sistemin üzerinde paslanmaz çelikten, dış yüzeyine ise ayna formunda bir küre monte edildi. Kürenin çapı 3,30 metre olarak açıklanırken, küre üzerindeki top formunun yakalanabilmesi amacıyla paslanmaz çelikten 11 beşgen desenin kullanılması kararlaştırıldı. 1989’da aramızdan ayrılan isimlerin bilgileri, anıtın 5 cephesindeki pirinç levhanın üzerinden görülebilecek.

Kent haberlerine göz atmak için tıklayınız.

Exit mobile version