Kategoriler
İhaleler

Samsun Sanayi sitesinin inşaatı için ihale tarihi 5 Ekim oldu

Samsun Sanayi sitesinin gelişimiyle ilgili yeni hedefler paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla harekete geçen TOKİ, inşaatların 650 gün içinde tamamlanacağını duyurdu. Öncesinde Toybelen Küçük Sanayi Sitesi’nin ihalesinin yapılması beklenirken, 5 Ekim 2020 günü tamamlanan ihalede yüklenici firma seçilecek.

Samsun Sanayi Sitesi için adımlar atıldı

Samsun’un çehresini değiştirme girişimlerinden yalnızca birisi olan Gülsan Sanayi Sitesi, şehir merkezinde kaldığı gerekçesiyle taşınacak. Bu amaç doğrultusunda 5 Ekim 2020 tarihinde ‘Toybelen Küçük Sanayi Sitesi’ ihalesinin yapılmasına karar verildi. İhalenin kazananı olan yüklenici firmanın araziyi teslim aldıktan 650 gün sonra inşaatları tamamlaması bekleniyor.

Düzenlenmesi beklenen ihalenin salgın hastalık tedbirleri kapsamında e-ihale olarak yapılacağı bildirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) binasında gerçekleştirilecek olan ihale için yalnızca 3 gün kaldı.

2023’ün hedefleri arasına girdi

Samsun Sanayi Sitesi, kent geneline modern ve yeni bir görünüm kazandırmak amacıyla şehir merkezinden uzaklaştırılıyor. 2023’ün hedefleri arasında bulunan yenileme çalışmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla öne çıktı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ise alınan talimatların doğrultusunda işlemlere hız kazandırılmıştır.

Gülsan Sanayi Sitesi’nin Toybelen bölgesinde kurulacağı bilgisini veren yetkililer, yeni sanayi bölgesinin 650 gün içinde inşa edileceğini açıkladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu bilinen 270 bin dönümlük rezerv alanının 700 dönümünde yükselecek olan yeni yapılar, toplamda 1526 dükkan ve 82 ticari birimden oluşacak. Teslim hedefleri arasında ise 2022 yılının son ayları var.

Büyük sorun ortadan kalkıyor

TOKİ tarafından yürütülmesi beklenen ihale hakkında detaylı bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, konuşmanın başlangıcında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. İhalenin ardından belirlenen yüklenici firmanın temel atma işlemlerine hızla başlamasının beklendiği söylenirken, Samsun’un artık daha modern bir sanayi sitesine kavuşacağından bahsedildi. Yeni sanayi sitesinin modern, düzenli, temiz ve yeşillikler içinde olacağını söyleyen Demir, esnaflarla istişare ederek taşınma işlemlerini hızlandıracaklarını aktardı. Her esnafın iş yeri sahibi olabilmesi için mülkiyet sahiplerinin de dahil edileceği işlemler, Gülsan Sanayi Sitesi’nin oluşturmuş olduğu problemleri de ortadan kaldıracaktır.

Belediye Başkanı, Toybelen Sanayi Sitesi’nin oldukça önemli bir proje olduğunu söylüyor. Şehrin geleceği açısından oldukça kritik ve değerli bir yatırım olması beklenen site, ihalenin sonucunda beklenen 2023 hedeflerini Samsunlulara kazandıracak.