Kategoriler
Emlak Haberleri

Samsun’da kentsel dönüşüm projesi için şantiye alanı kuruluyor

Samsun’da kentsel dönüşüm projesinin ilk adımları atıldı. Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) hakkında iki ayrı ihalenin yüklenici firmalar tarafından kazanıldığı bilgisi verildi. Bölgeye şantiye alanın kurulduğu duyurusuna karşılık, çalışmalar Kıran Mahallesi’nde yürütülecek.

Samsun’da kentsel dönüşüm projesi resmen başlatıldı

Samsunluların beklediği güvenilir ve sağlıklı konutlar kentsel dönüşüm projesinin devreye girmesiyle hayal olmaktan çıkıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklama, yüklenici firmaların ihaleyi kazanıp alanı teslim aldıkları yönünde oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in konuya ilişkin yapmış olduğu bilgilendirme konuşması, kentsel dönüşümü nasıl ele alacakları yönünde birleşmiştir. Demir, Samsun’da kentsel dönüşüm projesine imza atarken, şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan değerlendirildiğini söyledi. Bu doğrultuda yeni bir yatırım yaparak şehrin değeri yükseltilecek ve bu değer istenilen şekilde korunacaktır.

Yatay mimariye uyum

Mustafa Demir, tıpkı diğer kentsel dönüşüm projelerinde olduğu gibi Kıran Mahallesi’nde de yatay mimarinin ele alınacağını bildirdi. Modern ve planlı kentleşmenin ortaya çıkarılması planıyla hareket edilen dönem, bölgeyi markalaştıracak. Demir, rezerv alanı ilan edilen 1404 konut ve 37 iş yerinin yapımının depreme dayanıklı bir şekilde eş zamanlı inşa edileceğini açıkladı. 2022 yılının sonunda bitmesi hedeflenen inşaatlar, bölgeyi 3 bin metrekarelik bir cami inşaatıyla birleştirecek. Konutların yapımıyla başlatılan projelendirme daire ve iş yerlerinin hak sahiplerine teslimiyle sonlanacak ve geriye hiçbir mağduriyet yaşanmayacaktır. Toplamda 201 bin 473 metrekarelik alanın üzerinde hayat bulması beklenen yeni yaşam alanının 20 bin 879 metrekaresi ise yeşil alanla donatılacak.

Projede sözleşmenin 600 günlük süreyi kapsadığını söyleyen başkan, 51 blokluk projenin tamamlanarak daire sahiplerine teslim edileceği ve bölgenin en büyük kentsel dönüşüm projesini başarıyla tamamlayacaklarının altını çizdi.

Şehirde yeni bir vizyon hareketi

Kıran Mahallesi, kentsel dönüşümde kenti cazibe bölgesi haline getirecek. İlkadım’a yapılan yeni ve farklı bir vizyon hareketi olarak görülen bu gelişme, projeye daha istekli ve daha heyecanlı bakılmasına neden oluyor. Kentsel dönüşümde destek sürecini esirgemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a teşekkür eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, “Tüm milletvekillerimize ve belediye bürokratlarımıza teşekkürlerimi sunarım” dedi.