Kategoriler
Proje Haberleri

Samsun’un yeni sanayi bölgesi Toybelen Küçük Sanayi Sitesi olacak

Samsun’un sanayide öne çıkması beklenen yeni dönüşüm projesi için ihale süreci tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından yapılan duyuruya göre, kentin en modern sanayisi Toybelen Küçük Sanayi Sitesi olacak.

Samsun’un modern sanayi bölgesi

Samsun Belediye Başkanı Mustafa Demir, dönüşüm projelerinde şehri sanayide öne çıkarmak istedi. Yapılan çalışmaların ardından daha önceki sanayi sitesi olan Gülsan’ın taşınacağı bilgisini veren Demir, projenin ‘Toybelen Küçük Sanayi Sitesi’ adını aldığından bahsetmiştir. Samsun’un en modern sanayi sitesi olmaya hazırlanan bölgenin dönüşümü için son hazırlıklar ihale haberleriyle noktalanmıştı. 31 Ekim 2020 tarihinde tamamlanan ihalenin sonuçları belediyenin özverisini öne çıkarıyor. Yaptığı açıklamaların ardından Başkan Demir, şehri daha modern bir görüntüye kavuşturması beklenen dönüşüm projesinin, aynı zamanda yeni bir vizyon anlayışına sahip olunmasına neden olacağını söyledi.

Gülsan’dan Toybelen Küçük Sanayi Sitesi’ne

Yıl sonuna kadar projede temellerin atılması için canla başla çalıştıklarını söyleyen Demir, belediyenin ihale sürecini tamamladığı bilgisini verdi. Kentin gelişiminde kendine pay yaratacak olan proje, bölgenin en modern sanayi sitesine dönüşmesine neden oluyor. Hedeflenen süreçte çalışmaya başlamak istediklerinden söz eden başkan, şehrin sorun yaratan sanayi bölgesinin Gülsan’da ortaya çıktığını söyledi. Yıllarca bölgede oluşan olumsuz koşullara çözüm önerisi arayan yetkili isimler nihayet vatandaşlara istediklerini verecek. Önce taşınma işlemlerini başlatacakları bilgisine karşılık, yıkım çalışmalarının bölgeyi kaplaması bekleniyor. Halkın vaktini daha iyi bir şekilde değerlendirebilmesi adına, Selahattin Camisi başta olmak üzere, eski sanayi bölgesine çok sayıda kültürel unsur getirilecek.

Düzenlemelere Saathane Meydanı’da katıldı

Belediyecilik anlayışını çok çalışma ve gayret olarak gösteren belediye başkanı, pandemiye rağmen çalışmalara hiç ara vermediklerini söyledi. Vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik geliştirdikleri projeleri hayata geçirmek isteyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, yıl sonunda çalışmaların başlamasına karar verilen sanayi bölgesinde hazırlıkları hızlandırdı. Dönüşümde Saathane Meydanı’nı da gözden geçirmeyi bekleyen ekip, bölgede düzenlemeye devam ettiklerini söyledi. Yakın zamanda hizmete girmesi beklenen meydanda dava süreci tamamlandı. Yıkım için hukuki sürecin kapısını aralayan Başkan Demir, davaların sonuç verdiği konusunu basın yoluyla duyurdu. İlk etapta Büyük Cami ile Taşhan arasındaki yerleri yıkmayı planlayan ekipler, alanı tarihi konseptle bütünlük sağlayan bir çarşıya dönüştürmek için çalışacaklar.