Kategoriler
Gündem Proje Haberleri

Sanal fuar 1 Haziran itibariyle aktif olacak

Sanal fuar dönemi Haziran itibariyle başlıyor! Yeni tip koronavirüs (covid-19) salgın hastalık süreci boyunca dijital dünyanın önemi ortaya çıktı. Süreç karşısında uyum sağlayan pek çok sektör arasında yer almaya kararlı olan ticari fuarlar, Ticaret Bakanı tarafından duyuruldu.

Dijital ortam yaşamlarımızda yer edindi

Yeni tip koronavirüs (covid-19) salgın hastalığı ile birlikte, sektörler kendilerini yenileme ihtiyacı duydu. Gayrimenkulde birçok firma dijital ortamda müşterilerinin isteklerini karşılarken, eğlence sektörü ile sinema sektörü de yakın zamanda dijital ortamda yer edindi.  Ayrıca, olumsuz süreç karşısında ziyaretçilere kapalı olan, ressam Frida Kahlo ve nice değerli ismin müze yerleri dünya geneline dijital bir şekilde sunulmuştur.

Dijital partilerin, başlıca dünya starları eşliğinde yapılan müzik sohbetlerinin yer aldığı günlerde, Türkiye’de yeni atılımlar gerçekleştiriliyor. Sanal dünyanın önemini kavrayan sektör çalışanları biran evvel dijital ortama taşınma derdine girdi.

Sanal fuar dönemi artık Türkiye’de

Sürecin uzamasıyla birlikte, sanal ortamın önemini yakın zamanda kavrayan sektörler ise Türkiye’de yeni atılımlar başlattı. Ayrıca devlet destekli geliştirilen sanal projeler, süreçte önemli rol oynamıştır.

Ticaret Bakanlığı tarafından duyurulan bir diğer habere göre, salgın hastalık karşısında tedbirlerin arttırıldığı Türkiye’de, ertelenen ya da iptal edilmek zorunda kalan ticaret fuarları, sanal fuar sistemine adapte edilecek. İlk etkinliğin ise bir ayakkabı fuarı olması beklenirken, tarih 1-3 Haziran olarak belirlendi.

Tamamen yerli ve milli yazılım ile sisteme giriş yapacak olan sanal fuar, aynı zamanda ziyaretçilerin fuar alanını 3 boyutlu gezmesine yardımcı olacak. İnteraktif bir yazılıma sahip olan fuar sürecinde herhangi bir soru karşısında ziyaretçilerin firmalar ile iletişim sağlamasını kolaylaştırıyor.

Bilinen fuar tarihleri ne zaman?

Gerçekleştirilecek olan sanal fuarlar, ilk olarak 1-3 Haziran arasında ayakkabı ve Saraciye Fuarı Shoedexpo ile açılış yapıyor. 22-26 Haziran tarihlerine kadar herhangi bir etkinlik bulunmazken, bu tarihler arasında Agrivitirtual-Sanal Tarım Makineleri sergilenecek.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yerli ve milli yazılımın kullanıldığını söylemiştir. Yazılım sistemiyle geliştirilen ticari fuar alanları, ziyaretçilere 3 boyutlu bir gezinti fırsatı sunacak. Herhangi bir soru karşısında firmalar ile iletişimin anında yapılacağını aktara Pekcan, gerektiği takdirde firmalar ile görüntülü görüşme fırsatının kişileri beklediğini söyledi.

Yabancı yatırımcıların unutulmadığı etkinlikte, 4 dil üzerinden hizmet vermeye hazırlanan fuarda; 100’ün üzerinde tarım makineleri ihracatçılarını, 300’den fazla küresel alıcı ile buluşturulacağı belirtildi. Fuar alanlarının 7-24 saat boyunca aktif olacağı detaylara eklenirken, 30 firmanın katılımcı olması bekleniyor.