Kategoriler
Emlak Haberleri

Sanal tur gayrimenkul sektörünü ele geçirmek üzere

Sanal tur ortamının yaratıldığı emlak satışlarında dijital etkinin getirileri büyük oldu. Çin üzerinden kısa zamanda tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığının ardından değişen dinamizme yanıt aranıyor. Dijital dünyanın sonuna kadar yararlanıldığı pandemi sürecinde sektörler arası gelişmeler devam etmektedir. Alıcılar ile online mecralar üzerinden irtibat kuran pek çok emlak danışmanı eldeki mülklerini artık sanal turlar üzerinden satıyor.

Sanal tur herkesin işine geldi

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalığı dijitalleşmenin önemini bizlere bir kez daha hatırlatmıştı. Çoğu Avrupa ve Asya ülkesinin online sistemden yararlandığını duyurmasıyla birlikte Türkiye’deki bakanlıklar kısa sürede harekete geçti. Eğitim, sağlık, tapu vb. hizmet alanlarında online girişimlerde beklenen kolaylıklar yakalandı. Ancak dijitalleşmenin etkisine gerçek anlamda kapılan sektör gayrimenkul oldu.

Mülkleri sanal tur üzerinden tanıtan danışmanlar artık tapuları da online alıyor. Değişen seçeneklere rağmen ayakta kalmayı başaran gayrimenkul sektöründe tüketici istekleri butik siteler, bahçeli ve teraslı projelerde birleşti. Sektörde oluşturulan teknolojik altyapının dijital devrimin önünü açtığını söyleyen Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, kolaylaşan yeni düzen hakkında açıklamalarda bulundu.

Sunumlar evden yapılıyor

Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp yapmış olduğu bilgilendirme konuşmasında mülklerin video, drone ve 360 sanal turlar ile gezildiğini ifade etti. Gayrimenkul çekimlerinin gerçekleştirilmesiyle birlikte yatırım yapmak isteyenler arzu ettiği gibi gezinti yapabiliyor. Geliştirilen tedbir ortamının en çok şirket içinde yaradığını aktaran Alp, toplantıların video konferans ile yapıldığını söyledi. Ayrıca müşterilerin hiç yorulmadan emlak danışmanlarından evler hakkında bilgi edinmesi işleri kolaylaştırdı. Sunum sürecinin uzun sürdüğü ve yorucu alışkanlıkların geride bırakıldığı düşünülürse, sistemin işleyiş bakımından satışlarda iyi bir getiri elde etmesi oldukça doğal olacaktır.

Tapu işlemleri için adrese gitmeye gerek yok

Şule Alp, tapu müdürlüklerinde süren tapu edinme sürecinin geride kalmaya başladığını bildirdi. Teknolojik değişimin yakalandığı sektörde artık alıcılara tapu hizmeti online olarak sunuluyor. Web Tapu uygulaması üzerinden alıcıların seçenekleri genişletildi; bu sayede gayrimenkul sektöründe bakış açısının yenilendiği görülebilir.

Geliştirilen sanal tur sisteminin sonuçlarını iyi bir şekilde yakalayan danışmanlar, butik sitelerde bahçe katlı, geniş balkonlu ve kilere sahip dairelere ilginin yoğunlaştığını söylüyorlar. Eski tüketici istekleri arasında şehre yakınlık aranan ilk şarttı. Ancak pandemide tüm ülkeyi saran sosyal izolasyon tedbirleri kişileri evleriyle yüzleştirdi. Çoğu vatandaşın eldeki konutunu bir an önce elden çıkartma isteğiyle harekete geçtiğini söyleyen Alp, artık yüksek rezidans ve mega projelerin tercihlerde geride kaldığından söz ediyor.

Home office tarzı benimsendi

Türkiye’de alınan tedbirler pek çok kurum ve kuruluşun online sisteme geçmesine neden oldu. Ofis ortamlarının eve taşınmasının ardından alıcılar isteklerine çalışma odasını ekledi. Home office denilen yaşam stilinin yavaşça benimsendiği hayatlarımızda dijital dünyanın izlerini pek yakında tamamen görebiliriz.

Tüketici isteklerinin hedefinde Sağlıklı Evler var.