Kategoriler
Gündem

Sancaktepe Acil Durum hastanesinin açılışı yapıldı

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış törenine katılımlarıyla hizmet hayatına girdi. İstanbul’da iki pandemi hastanesinden biri olma özelliğini taşıyan hastanenin inşaatı toplamda 45 gün sürdü. 4 bin personelin gece-gündüz demeden çalıştığı hastaneye salgında hayatını kaybeden Türk Patolog Prof. Dr. Feriha Öz’ün adı verilmiştir.

Sancaktepe salgın hastalıkla mücadele için hazır

İstanbul’da inşasına başlanılan iki pandemi hastanesinden biri olan Sancaktepe merkezli, Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi, toplam 1008 yatak kapasitesi ile acil durumlar için bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışına katılım sağladığı hastanenin yapımında 4 bin personel bulunduruldu. Personellerin 3 vardiya sistemi içerisinde çalıştığı alanda, sağlık tesisi, ameliyathaneler, MR, triyaj odaları, laboratuvarlar, anjiyo odaları, eko ve ultrason cihazlarıyla tam teşekküllü bir hastane olmuştur. Başta salgın hastalık olmak üzere, hastanenin afet ve diğer acil durumlar karşısında aktif rol oynayacağı biliniyor.

Geniş arazi üzerinde yükselen hastane

125 bin metrekare üzerinde yükselen binanın, 75 bin metrekarelik kapalı alana sahip oluşu dikkatlerden kaçmadı. Yoğun bakıma dönüştürülebilen odaların son derece donanımlı olduğu bilinirken, bina içerisinde 1008 yatak kapasitesi sayesinde hastalar kolayca tedavi olabilecek.

İçerisinde 16 ameliyathanenin bulunduğu hastanede, aynı zamanda 36 diyaliz ve yoğun bakım alanı bulunmakta. 576 banyolu hasta odasının bulunduğu bilinirken, 36’sı ise diyaliz hastalarına özel tasarlandı. 432 yoğun bakım yatağının yer aldığı, ayrıca acil müşahede alanında 36 yatağın hizmete hazır beklediği biliniyor. Ayrıca 8 triyaj, 2 CRP, 4 tomografi, 4 MR, 2 X-ray odası son teknoloji ürünleriyle donatılmıştır. Hastane alanına ait 500 araçlık otopark herkesin kolayca hizmet alabilmesini sağlıyor.

Cumhurbaşkanı hastane açılışında yer aldı

45 gün içinde tamamlanan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi, toplam 125 bin metrekare alana sahiptir. Teknoloji ürünlerinin doldurulduğu hastanede, hayatını kaybeden vatandaşlar için 99 adet morg kabini bulundurulmakta. Acil müşahede yatağının 36 olarak belirlendiği hastane, toplamda 1008 yatak kapasitesiyle açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış töreninde bizzat bulunduğu ve tarihi an için konuşma kürsüsünde yer aldığı görüldü. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı, “Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Sözlerime koronavirüs salgınında kaybettiğimiz tüm hocalarımız, vatandaşlarımızla birlikte Feriha Öz hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bizler ülkemize hizmet eden isimleri unutmayız. İşte vefamızı buralarda onların isimlerini yaşatarak gösteriyoruz,” sözleriyle hastanenin önemini vurgulamıştır.

Prof. Dr. Feriha Öz kimdir?

Bilinen tam adıyla, Ganime Feriha Öz, 1933 yılında Kadıköy İstanbul’da doğmuştur. 2 Nisan 2020 tarihinde hayatını kaybeden Türk akademisyen, patolog ve tıp profesörü olarak bilinmekteydi. 

1951’de Çamlıca Kız Listesinden mezun olan Öz, İstanbul Tıp Fakültesindeki eğitimini 1957 yılında tamamladı. Mezuniyetiyle birlikte hekim olarak çalışmaya başlayan Öz’ün, ilk olarak Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde hekimlik yaptığı biliniyor. Daha sonra, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde akademik hayatına başlama kararı alan hekim; Doçent unvanını 1968’de elde etmiş ve 1976 yılında profesör unvanına layık olmuştur. Başarılı akademi hayatına, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi görevinden 2000 yılında emekli olarak veda etti. 2 Nisan 2020’de COVID-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Türk akademisyenin ölümü üzerine, 3 Nisan 2020’de Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde veda töreni düzenlenmiştir. Feriha Öz, saygı ve sevgi içerisinde yıllarını verdiği Cerrahpaşa’da bir kez daha anıldı.