Kategoriler
Emlak Haberleri Toki Haberleri

Şanlıurfa’nın Eyyübiye bölgesine 3 bin yeni konutluk dönüşüm projesi

Şanlıurfa’nın Eyyübiye bölgesinde 3 bin konutluk kentsel dönüşüm projesine imza atılıyor. Hayata geçirilen projenin 4 etaptan oluşacağı bilgisine karşılık çalışma sahasının hareketli olduğu görüldü. Eyyübiye Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi, Akçamesçit bölgesinde yeni yaşam alanı olmaya hazırlanıyor.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye bölgesine 3 bin yeni konut

Eyyübiye Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yakın zamanda proje için el sıkıştı. 4 etaptan oluşması beklenen Şanlıurfa’nın yeni kentsel dönüşüm bölgesi Akçamesçit’e 3 bin konutun hayat bulacağı bildirildi. Birinci etap çalışmalarının başlatıldığı alan içerisinde çalışmalara yakından incelemede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abadin Beyazgül ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, proje sorumlularından gerekli bilgileri edindiler.

Bölgedeki incelemelerini tamamlayan Kuş, “Gayret edince her şey çok güzel oluyor. Gerçekten modern binalar ortaya çıkmış” şeklinde tasarımı yorumladı. İlk etapta 367 konutun yer alacağını söyleyen başkan, yılın Mart ayı itibariyle teslimlerin başlatılacağını bildirmiştir. 1. etap çalışmalarının bitmesinin ardından 2. 3. ve 4. etap için çalışmalar başlatılacak. 4. etabın hazır olmasının ardından bölgeye 3 bin konut kazandırılmış olacaktır.

Projede gerekli bilgiler

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde, Akçamesçit Mahallesi’nde hayat bulması beklenen konut projesi toplamda 3 bin yeni konutu barındırıyor. 1, 2, 3 ve 4 etaptan oluşan projenin hedeflenen saha çalışmaları etapların bitişiyle devam edecek. Eyyübiye Belediyesi ile TOKİ tarafından yapılan görüşmelerin olumlu sonuç verdiği proje için ilçenin çehresini değiştireceği konuşulmaktadır.

Çalışmaları ilgili saha alanında takip eden Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Yenice bölgesinden başlattıkları ve ilçe merkezine doğru hızla giden bir kentsel dönüşüm projesine imza attıklarından söz etti. Temellerin atıldığı süreçte projenin ilk etabına 367 konut ve 35 işyeri kazandırılacak. Bölgedeki çalışmanın bitirilmesiyle beraber 2.etaba geçme planlarının yapıldığını aktaran Kuş, çalışmaların aralıksız sürdürüleceği bilgisini paylaşmıştır.

Covid-19 salgın hastalığının bitmesini bekleyen ve çalışmaların daha da hızlanacağı bilgisini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye’nin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi. Dönüşümde adımları doğru bir şekilde atma isteklerinin olduğundan bahseden başkan; Turizm Yolu ve tapu sorunu çözüme kavuşturmak için gerekli çalışmaları başlatacak.