Kategoriler
Emlak Haberleri Emlak Konut Haberleri İhaleler

Saraçoğlu Mahallesi projesi tanıtıldı

Ankara’nın en önemli merkezlerinden biri olan Kızılay’da bulunan Saraçoğlu Mahallesi’ndeki eski lojman binalarının bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan Saraçoğlu Mahallesi projesinin detaylarının paylaşıldığı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

T.C. Maliye Bakanlığı’nın desteği ile Emlak Konut GYO tarafından hayata geçirilecek olan Saraçoğlu Mahallesi projesi eski dokusu korunarak ve 3 katı geçmeyecek şekilde yeniden tasarlanıyor.

20 Mart 2018, Salı günü T.C. Maliye Bakanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına T.C Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Numan Kurtulmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tuna, Çankaya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alper Taşdelen ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Sayın Murat Kurum yer aldı.

Saraçoğlu Mahallesi projesi sosyal alanları görseli
Saraçoğlu Mahallesi projesi sosyal alanları

Emlak Konut GYO Saraçoğlu Mahallesi projesi alanı sit alanında kaldığında özü korunarak ve tek bir tuğlası yerinden kalkmadan, yeşil alanları ve ağaçları korunarak hayata geçirilecek.

Yaklaşık 120 bin metrekare büyüklüğündeki arsa alanına sahip Saraçoğlu Mahallesi projesi içerisinde halihazırda 435 adet lojmanın dışında ayrıca 250 adet tescilli anıt ağaç da yer almaktadır.

Yüzde 44,12’si sosyal alan, yüzde 55,88’i ise turizm kültür konut ve ticaret alanı olarak ayrılan Saraçoğlu Mahallesi projesi konutların dışında müze, alışveriş alanları, turizm alanları, sosyal alanlar yer alacak.

Türkiye’nin ilk Toplu Konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi’nin ihalesinin ilk oturumu 19 Nisan 2018 tarihinde yapılması planlanmaktadır.