Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

“Saraçoğlu Yenileme projesinde yarım asırlık 210 anıt ağacın tamamını korunacak”

Ankara’nın en önemli merkezlerinden biri olan Kızılay’da yer alan Saraçoğlu Mahallesi’ndeki eski lojman binalarının yer aldığı alanda hayata geçirilecek olan Saraçoğlu Mahallesi Yenileme projesi ile ilgili tartışmalar devam ederken çalışmalarda başlıyor.

80 bin 594 metrekare yüzölçümüne sahip arsa alanı üzerinde yer alan taşınmazların korunarak yenileceği belirtilen proje üzerinde bitişik nizamda farklı tiplerde 44 konut bloğundan meydana geliyor. Projede yer alan konut bloklarında ise 437 adet bağımsız bölüm yer alıyor. Saraçoğlu Yenileme Projesi kapsamında ise 120 adet daire, 304 adet ofis-iş yeri olmak üzere toplamda 429 adet  bağımsız bölüm yer alacak.

Proje içerisinde mahalle kültürünün yaşatıldığı yeşil yürüyüş yolları, çocuk parkı, ticari alanlar, 7 gün 24 saat canlı, yemyeşil bir yaşam merkezi olacak şekilde tasarlandı..

Konut yenilemenin dışında ayrıca özel bir kentsel tasarım projesi olarak tasarlanan projede yer alan 210 adet anıt ağacın tamamı da korunacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

“Saraçoğlu Mahallesi’nde hayata geçireceğimiz, koruma, yenileme ve yaşatma eksenli ‘’Saraçoğlu Yenileme Projemiz’’ ile Ankara’ya yemyeşil bir yaşam alanı kazandıracağız. Özel bir kentsel tasarım anlayışıyla hareket edilerek hazırlanan ve yeşil alanlarıyla Ankara’ya nefes aldıracak projede tescilli yapıları ve mahallemizdeki yarım asırlık 210 anıt ağacın tamamını koruyacağız. Bu projede tek bir ağaç bile kesilmeyecek.  Depremsellik durumunu analiz eden statik raporlar hazırladığımız ve Kültür Varlıkları Kurulu’nun onayı ile hareket ettiğimiz projemiz mahalle kültürünün yaşatıldığı, yeşil yürüyüş yolları, çocuk parkı, ticari alanlarıyla 7 gün 24 saat canlı, yemyeşil bir yaşam merkezi olacak. Saraçoğlu Mahallesi’nin özgün mimari yapısını ve tarihi kimliğinin koruyup, yeşil alanlarını arttırarak gelecek nesillere aktarma hedefiyle hayata geçireceğimiz ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında milletimize armağan edeceğimiz projemiz Ankara’mıza, ülkemize hayırlı olsun.” dedi.

Emlak Bank tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ilk Toplu Konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi’nde yapılacak olan yenileme ile ilgili Kültür Varlıkları Kurulu’nun onayı doğrultusunda hareket edilecek.