Kategoriler
Proje Haberleri

Satış vaadiyle yabancıya 50 bin konut

250 bin dolarlık konut alma sözü veren yabancılara artık vatandaşlık hakkı da verilecek. Bu kararın gayrimenkul sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor.

İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, inşaat sektörünün uzun zamandır bu kararı beklediğini söyledi. Durbakayım, “Normalde yabancıların gayrimenkul alması için tapu şartı vardı. Bu düzenlemeyle noter sözleşmesi yeterli olacak. Böylece yabancıya satış zıplayacak” dedi.

Durbakayım, geçen yıl yabancılara 22 bin 200 konut satıldığını, bu yılın ilk 10 ayında ise bu rakamın 30 bin 400’e çıktığını belirtti. Durbakayım, “Yabancıya vatandaşlık hakkı verilmesinde gereken 1 milyon dolarlık gayrimenkul alım şartının eylül ayında 250 bin dolara indirilmesinin ardından gelen bu uygulamayla bu yıl yabancıya konut satışı 40 bini aşar. Gelecek yıl 50 bini yakalarız. Böylece yılda 10 milyar dolarlık satış yaparız. Yabancıların yaptığı alışveriş, bu evlere alınan mobilya gibi yan gelirlerle ekonomiye yılda 15 milyar dolar ek gelir sağlanır” diye konuştu.

Nazmi Durbakayım, en büyük talebin Pakistan, Kuveyt, İran, Irak ve Suriye’den geldiğini de sözlerine ekledi.