Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Sedat Kılınç: Konut alanlar kârlı çıkacak

Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, bu zamanlarda konut satın alarak yatırım yapanların ileri zamanlarda yaklaşık yüzde 40 oranında kâr elde edeceklerini bildirdi.

Gayrimenkul sektörünün son zamanlarda çift haneli enflasyon rakamlarını konuştuğunu söyleyen Kılınç, konut maliyetlerinin arttığını belirtti. İHA’nın haberine göre; mevvcut stoklar tükendiği zaman bu fiyat artışlarının yeni yapılara da geleceğini ön gören Yönetim Kurulu Başkanı, bu zamanlarda konut alacakların önümüzdeki dönemde kâr elde edeceğini kaydetti.

Sedat Kılınç: Faiz oranları düşecek

Önümüzdeki dönemlerde konut kredilerindeki faiz oranının düşeceğini belirten Sedat Kılınç, şimdi konut alanların kredilerini daha sonra yeniden yapılandıracağını ifade etti. Yapılandırılan borçların ise düşük faizden hesaplanacağını kaydetti. Kılınç, şu ifadeleri kullandı:

“Şöyle bir baktığımızda son 1, 1 buçuk yılda çift haneli enflasyon gündemimize girdi ve bununla birlikte inşaat sektöründe maliyet artışları meydana gerçekleşti. Bu maliyet artışları yüzde 35-40 bandında. Yani bir konutun kredisi yüzde 35-40 bandında arttı ve doğal olarak fiyat da arttı ama henüz mevcut piyasada bulunan stoklara bu maliyet artışları yansımadı. Stoklar tükendiği zaman doğal olarak her yeni projede bu maliyet artışları yansıyacak. Yani şu anda konut satın alan tüketici yüzde 35-40 oranında kârlı hâle gelecek. Bunu sadece enflasyon tetiklemiyor. Şöyle bir olay var son günlerde gündemimize giren, otopark yönetmeliğiyle ilgili 2020 başında yürürlüğe girecek. Yeni yönetmelikte artı maliyetler de oluşacak, konut maliyetleri üzerinde. Faizlerin de şu anda 0,99 seviyelerinde olması, devlet bankasının bunu finanse ediyor olması… Aslında reel faizin altında bir devlet bankaları katkılarıyla bir finans sağlanıyor, bu konuda.” 

“Konut almanın tam zamanı”

Konut satın almayı düşünen yurttaşların bu dönemde konut almasının, yatırımcılara büyük faydalarının dokunacağı tahmininde bulunan Sedat Kılınç “Konut kredisinin de şöyle bir özelliği var, diyelim ki önümüzdeki dönemde faizler düştü, gidip yapılandırma yapabiliyoruz. Daha uygun faiz ile kredimizi yapılandırabiliyoruz. O yüzden maliyet artışından etkilenmemek için, konut; gayrimenkul yatırımı veya ihtiyaca yönelik konut satın alımını düşünen tüketicinin şu anda harekete geçmesi ciddi anlamda menfaatine olur. Çünkü yüzde 35-40’lık maliyet artışından etkilenmez ve doğal olarak bu oranda kârı olmuş olur. Bu da büyük bir getiri, kazanç ise kısa zamanda… 6-7 ay içerisinde bu oran yeni imalatlara yansıyacak. Bu yüzden şu an da konut almanın tam zamanı.” açıklamalarında bulundu.