Kategoriler
Emlak Haberleri

Sedat Kılınç: “Tarihte en uygun kredi fırsatı”

Sedat Kılınç, geçtiğimiz 1 Haziran tarihinde duyurusu yapılan ve 2 Haziran tarihinden itibaren başvuruların kabul edildiği düşük faiz imkanlarından bahsetti. İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç’a göre, konut kredi destek paketi, Türkiye tarihinde en uygun kredi fırsatı.

Sedat Kılınç: “İnşaat sektöründe hareketlenme var”

İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, tarihi kredi fırsatı hakkında konuştu. Kamu bankalarınca ortaya atılan indirimin büyük fırsat olduğu hatırlattı. Fırsatçılar tarafından yakın zamanda bu indirimler kullanılmaya başlansa bile son 3 yılın büyük bir kayıp olduğu hatırlanmalı. Alınan kredi destek paketinden sonra gayrimenkulde bulunan duraksama yeniden hız kazanmış ve sadece altı ay gibi kısa bir süreçte rekora ulaşmıştır. İnşaat sektöründe yaşanan hareketlenmenin de arttığı görülürken Kılınç, şirket olarak durumu yakından gözlemlediklerini söyledi. Türkiye geneline yayılan konut satışları tarihi fırsat indirimleriyle ciddi rakamlara ulaştı. Türkiye tarihinde yaşanan en uygun konut kredisi olduğunu hatırlatan başkan, 0,64 faizle birinci el konutlara sahip olmanın avantajından bahsetti. Aynı zamanda 180 aya kadar vade ve 1 yıl ödemesiz dönem şansı giderek arttırıyor. İkinci el konutlarda ise 0,74 faiz oranlı kredi paketleri de ayrıca bir şans olarak görülmeli.

“Firma olarak herhangi bir artış yapmadık”

Sedat Kılınç, sektör içerisinde yaşanan değişimler hakkında da konuşmayı ihmal etmedi. Sektör içerisinde durumu fırsat gören bazı satıcı ve inşaat firmaları belirledikleri rakamın üstüne koymaya başladığını söyleyen Kılınç; firma olarak herhangi bir fiyat artışına gitmediklerinin altını çizdi. Doğru olanın fiyatlardaki sabitlik olduğu belirtilirken, bu dönemin en büyük kaybedenleri fiyat artışı yapanlar olacaktır.

Firma bazında oluşan taleplerden memnuniyet duyduklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı, sektöre yenilik kazandıracak projeler üzerinde yoğunlaştıklarını belirtti. Ülke ekonomisinde inşaat sektörünün büyük bir payı olduğu ve atılacak adımlar sayesinde Türkiye’nin gelişeceği görülmektedir. Bu uygun süreci doğru değerlendirmeli ve doğru analiz etmeli. Fırsatçılara seslenmeyi unutmayan Kılınç, aynı zamanda onlara tavsiyelerde de bulundu.

“Öne çıkan bu fırsatın doğru değerlendirilmesi gerektiği açıktır. Bu fırsatların elde biriken konut stoklarının biran evvel erimesi ve yeni projelere başlanması adına verildiğini düşünmek gerek. Altını çizerek söylemek isterim ki firma adına herhangi bir fiyat artışına gitmedik. Bu şekilde satışlarımız devam ediyor. Sektörde faaliyet gösteren veya bireysel satıcılara da tavsiyelerim bu yönde olacaktır.” 

Ayrıca fahiş fiyat uygulamalarından kaçınmanın önemini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı, müşterinin gözünde itibar kaybetmenin olası olduğunu hatırlattı.

“Yüksek katlı projeler yerine yatay mimari öne çıkıyor”

Yönetim Kurulu Başkanı firma dahilinde devam eden projelere ilişkin detaylar aktardı. Detaylara göre, Sedat Kılınç İnşaat bünyesinde gerçekleştirilmesi beklenen projeler pandemi dönemi öncesinde de plan dahilindeydi. Bunlardan birisi Melisa Konakları olmuştur. Konaklar bol yeşilliğin içerisinde, insanların daimi bahçede vakit harcayabileceği bahçeli evler geliştirilmeye başlanmıştı. Bu projelerde oluşan yoğun ilgi pandemi sürecinde daha fazla öne çıktı. Yeni üretilecek konut projeleri için böylece yeni kararlar verildi. Konut projesinde her zaman yeşil alan öne çıkarılacaktır.

Aynı zamanda Manzara Park isimli projesi hayata kazandırıldı. İnşaatın devam ettiği konutlarda, projenin gerçekleştirilebilmesi adına 18 bin metrekare alanda 3 blok hayata geçirilecek. Daha çok yeşil alan ve insanların daha fazla vakit harcayabileceği süs havuzları, şelale ve göletlerin yer aldığı bir proje olarak öne çıkabilir. Pandemi süresince değişen tüketici isteklerine yanıt veren Manzara Park, bahçesi ve açık hava konseptiyle bir kez daha ilgiyi üstüne çıkıyor. Toplamda 60 milyon yatırımın yapıldığı yapılar için yüksek katlardan vazgeçildi. Bunun yerine yatay mimari önde olacak. Yüksek katlı binaların daha çok iş yeri, ofis ya da ticari alanlara uygun olduğunu belirten Kılınç, kişilerin yaşam alanları için en doğru mimarinin yatay ve az katlı binalar olduğunu söylüyor.