Kategoriler
Gündem

Şehirlerarası seyahat yasağı ne zaman kalkacak

Corona Virüs salgını sebebi ile alınan tedbirler salgının devam etmesi nedeni ile devam ediyor. Bu kapsamda alınan tedbirlerden biri de şehirlerarası seyahat yasağı idi.  Peki şehirlerarası seyahat yasağı bitecek mi, bitecek ise ne zaman bitecek? Ramazan Bayramı’nı da evlerinde geçiren vatandaşlar şehirlerarası seyahat yasağı ne zaman kalkacak sorusunun cevabını merak ediyor.

Bu nedenle vatandaşlar bu konuda son dakika gelişmesi olup olmadığı konusu ile ilgili haberleri takip etmeye başladı. Bilindiği gibi daha önce 30 Büyük Şehir ve Zonguldak ilinde olmak üzere toplam 31 Büyük Şehir’de seyahat yasağı getirilmişti. 

15 İlde seyehat yasağı kalktı

Yaklaşık 2.5 aydır devam eden seyehat yasağı daha sonda bazı iller muaf tutuldu. Böylece seyehat yasağı olan iller Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere 15 ile düşürüldü. Daha önce seyahat yasağı olan Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon illerinde ise yasak 11 Mayıs 202 tarihinden itibaren kaldırılmıştı.

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile 15 şehirde yasak 15 gün daha uzatılmıştı. Peki bu 15 günlük uzatmanın ardından yasak kalkacak mı?  Şehirlerarası seyahat yasağı ne zaman kalkacak ? Vatandaşlar bu sorunun cevabını merakla bekliyor.

Şehirlerarası seyahat yasağı ne zaman kalkacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, şehirler arası seyehat yasağının 15 gün daha uzatıldığı duyurulmuştu. Başkan Erdoğan tarafından yapılan açıklamadan sonra ise İçişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili bir genelge yayımlandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ise yasağın biteceği tarih duyuruldu. Genelgede ayrıca seyahat yasağı devam eden ve kaldırılan iller de açıklandı. Peki Şehirlerarası seyahat yasağı ne zaman bitecek?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada 15 İlde devam eden seyahat yasağının 03 Haziran 2020 tarihinde Çarşamba günü saat 24:00’da geçici süre ile sona ereceği duyuruldu.

Şehirlerarası seyahat yasağı ne zaman kalkıyor?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede Büyükşehir statüsünde yer alan 14 il ve Zonguldak ili için giriş çıkışlar yasaklandı. Kara, hava ve deniz yolu ile yapılacak olan giriş ve çıkışlar 15 günlük süre ile durduruldu. Yasak 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00’dan 03 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 24.00’a kadar geçici olarak devam edecek.