Kategoriler
Toki Haberleri

Şehzadeler Belediyesi 400 sosyal konut projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ yetkilileriyle uzun görüşmeler yapılmıştır. Şehzadeler Belediyesi tarafından uzun uğraşlar sonucunda TOKİ’nin Sancaklıbozköy Mahallesi’nde sosyal konutun inşaatına başlanmıştır. 400 sosyal konutun inşa edileceği projenin maliyeti 85 milyon 873 bin TL’dir. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara yapıyı ziyaret etmişlerdir. Ayrıca yüklenici firma yetkililerinden bilgi almışlardır.

Şehzadeler Belediyesi Başkanı, “Vatandaşımıza bu olanağı sağladığımız için çok mutluyuz”

Başkan Çelik, konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştur. Konut sahibi olamayan vatandaşları konut sahibi yapmak için çok emek verdiklerini dile getirmiştir. Ayrıca Çelik, “Burası hazineye ait bir alan ancak imarı yoktu. Yıllar süren bir emek harcadık, imar planlarını oluşturduk. Bakanlık ve TOKİ yetkilileriyle birçok görüşme yapmıştık. Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’la da görüşme sağladık. Bakanımızın talimatlarıyla projemiz onaylandı. Ayrıca ihalesi yapılmıştır ve hak sahipleri belirlenmiştir. Yer teslimi yapıldı ve yüklenici firma da inşaatların yapımına başlamıştır. Yoğun emeğin sonucunda bu çalışmaları görmek yorgunluğumuzu gideriyor ve mutlu ediyor. İlçemizde normal şartlarda konut sahibi olamayacak vatandaşlarımıza bu olanağı sağladığımız için çok mutluyuz. İlçemize ve hal sahiplerine hayırlı olsun. Burada çalışacak arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Allah kazadan, beladan korusun, yar ve yardımcıları olsun. İnşaat bittiğinde hak sahiplerine konutları hep beraber teslim etmeyi nasip etsin.” şeklinde konuşmuştur.

“Şehrimize farklı bir güzellik katacak”

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara da konu hakkında açıklamalarda bulunmuştur. Kaymakam Çaykara; “Memleketimizin farklı bölgelerinde vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak için TOKİ destan yazmıştır. Ayrıca Şehzadeler’imizde de vatandaşlarımızı konut sahibi yapacak olması, hepimizi çok mutlu ediyor. Konutların inşaatı sona erdiğinde şehrimize, Sancaklıbozköy’e farklı bir güzellik katacak. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Bu konutların yapımında büyük çabaları bulunan Şehzadeler Belediye Başkanımıza, bakanlık ve TOKİ yetkililerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuşmuştur.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…