Kategoriler
Emlak Haberleri

Selden etkilenen Giresunlulara anahtar teslim müjdesi

Selden etkilenen vatandaşlara konut teslimlerini haziran ayında teslim edecekleri açıklandı. İlgili açıklamayı yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz 22 Ağustos’ta Giresun’da meydana gelen sel felaketinin ardından konut çalışmalarını devam ettirdiklerini söyledi. İhaleleri tamamlayarak süreci inşaata kaydıran Bakanlık, mağdurlara söz verildiği gibi teslimleri 2021 yılının haziranında başlatacak. Bölge halkını daha sağlam, daha yaşanabilir ve daha güvenli bir yaşama kavuşturacak olan konut projeleri, vatandaşlara verilen tarihlerde teslim edilecektir.

Selden etkilenen vatandaşlara verilen sözler tutuluyor

Geçtiğimiz ağustos ayında Giresun’da yıkıcı etkiye neden olan sel felaketinin hemen ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, etkilenen bölgeleri ziyaret etmişti. Bakanlık altında incelemelerde bulunan Kurum, selden etkilenen vatandaşlara yeni konut sözü verdiğini duyurdu. Yapılan açıklamaların ardından bölgede ilk tespiti tamamlayan yetkililer; Dereli, Doğankent ve köy konutlarının etkilendiğini bildirdi. Yıkıma uğrayan bölgelerin yeniden toparlanması için harekete geçen Kurum ve Bakanlık, ihale sürecini hızla başlattı. Bölgede yaşanan felaketin sağanak yağış sonrası oluştuğu haberlerinden sonra, 5’i asker olmak üzere 11 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti. 4 kişinin kaybolduğu sel felaketinde ziyaretlerde bulunan Bakan Kurum, valiliğe giderek, burada değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan, konut planının 618 bağımsız birimden meydana geldiğini aktarmıştır. Tüm bu sözlerin ardından başlatılan çalışmalar hızlı bir şekilde Dereli, Doğankent ve köy konutlarını toparlamak için devam ediyor.

618 bağımsız bölümden oluşan 250 konut hayata geçirilecek

Bu yıl yaşanan felaketler arasında sel sorunuyla karşılaşan Giresun, yıkımla mücadele etti. Vefat ve kayıp haberlerinin yanı sıra sel sebebiyle Dereli merkezindeki hasarın büyük olduğu açıklandı. Vatandaşların yakınlarını kaybettiği afet sonrası bölgeye ziyarete gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, mağdurlarla iletişime geçti. Hasarın ilk belirlemelere göre Yağlıdere, Doğankent ve birçok köy evinde meydana geldiğini açıklayan Kurum, tüm bakanlarla birlikte Dereli’ye gelip 15 gün vatandaşlarla birlikte oldu. Burada mahalle mahalle gezen Bakan ve çevresi, vatandaşların ihtiyaçlarını hızla karşıladı. Selden etkilenenleri bizzat dinleyen Kurum, talepleri acil bir şekilde karşıladıklarından söz ediyor. Ardından bölgede hasar tespit çalışmaları başlatılmış ve yeni yapılmasına karar verilen konut projesi tasarlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanının Dereli ve Giresun’a gelmesiyle birlikte Dereli projesi Giresun ve tüm Türkiye ile paylaşıldı. Zamanın hızla aktığı günlerde yapılan çalışmalar Dereli, Doğankent, merkez ve köy evlerini kapsıyor. Toplamda 618 bağımsız bölümden oluşan 250 köy konutu için çalışmalar sürmektedir.

Haziran 2021 teslim tarihi olacak

İhaleleri tamamlanan konut projesinde hedeflenen teslimler 2021 yılını buluyor. Haziran ayında daha sağlam, güvenilir ve yaşanabilir bir Dereli, Doğankent ve köy konutları hayata geçirilmiş olacak. Son duruma dair açıklamada bulunan Kurum, şu açıklamayı getirdi: “Teslim sürecine kadar çalışmaları titizlikle yürüten Bakanlık, fiilen durumu devam ettirmektedir. Projeye dair tüm çalışmaları büyük fedakarlık içinde gerçekleştirerek örnek olarak gösterebileceğimiz valilik koordinasyonu başarıyla sağladı. Kalıcı imalatlara ilişkin süreci başlatan bakanlıklarımız iletişim halinde kalmaya devam etmektedir. Tüm dünyanın etkilendiği, iklim değişikliklerinin bir sonucu olarak Akdeniz havzasında gelişen etki, bölgeye zarar verdi. Ağustos ayında şahit olunan olumsuzluk için daha önce Karadeniz Bölgesi’nde eylem planı hazırlanmıştı. Tüm bölgelerle paylaşılan iklim değişikliğine ait eylem planları altında çalışmalar yürütülüyor. Bu proje ise tüm bölgelere örnektir.”