Kategoriler
Emlak Haberleri

Semerkand Yapı için gayrimenkul sektöründe yeni dönem

Semerkand Yapı A.Ş.’nin konkordatodan çıktığı bilgisi gayrimenkul sektöründe ilgi yarattı. Konkordato ilanından sonra büyük roller edinen şirketin sahip olduğu mal varlığına karşılık borçlarının daha fazla olduğu açıklanmıştı. Şirket sahibi Çetin Çapan, konkordato başvurusunun bir yol kazası olduğunu aktarırken, durumunu danışmanların yanlış yönlendirmesi olarak izah etti.

Semerkand Yapı A.Ş. için yeni bir yol bulundu

Konkordato ilan ederek sektördeki yerini diğer firmalara bırakma kararı alan Semerkand Yapı A.Ş., kaldığı yerden devam etme kararı aldı. Şirket sahibi tarafından yapılan açıklamada başvurunun bir kazadan ibaret olduğu bilgisi dikkat çekti.

Danışmanların yanlış yönlendirmesinin ardından konkordato ilan ettiklerini söyleyen şirket sahibi Çapan, sektör içinde daha güçlü bir konuma eriştiklerinden bahsediyor.

40 milyon TL’lik sermaye

Gayrimenkul sektörünün en önemli oyuncularından birisi olan şirketin toplam sermayesi 40 milyon liraya dayandı. Ancak şirket, oluşan mali sıkıntıları gidermek amacıyla yasal koruma talep ederek kısa süre içinde konkordato ilanı verdi. Yakın zamanda bu durumu değiştirmek isteyen şirket yetkilileri Bakırköy 1.Asliye Tic. Mahkemesi kanalıyla konkordatodan çıktı.

Şirketin mal varlığı rapora eklendi

Mahkemeye sunulan raporda şirketin toplam mal varlığı 600 milyon lirayı buldu. Buna göre, Beyoğlu’ndaki Palazzo Donizetti Otel, Semerkand Line Bakırköy, Semerkand Line Beylikdüzü, KozzAnkara, Esenyunt Home Ofis, Bahçeşehir ve Boğazköydeki arsalar raporda öne çıktı.

Patron Çetin Çapan ise, konkordato başvurusunun bir kaza olduğu konusunu rapor aracılığıyla ispatlamış oldu. Danışmanlarının yanlış yönlendirmelerinin sonucunda konkordato yoluna gittiğini söyleyen Çapan, dünya ekonomisinin zor bir süreçten geçtiğini hatırlattı. Türkiye’nin de ekonomik açıdan 2 yıllık süreci sancılı geçirdiği görüldü. Semerkand Yapı A.Ş. olarak şirketinin son derece güçlü bir mali yapısı olduğunu bildiren Çapan, durumun bilirkişi raporuyla da teyit edildiğinden söz ediyor.

Şirketin ekonomide katma değer yaratmaya ve istihdamda yer edindirmeye devam edeceği çok açık. Önümüzdeki süreç boyunca mali durumların yapısı yükseliş yakalayacak. Hem ulusal, hem uluslararası bir dizi büyük firma ile önemli projeleri gerçekleştirmek için şimdiden plan süreçlerine başlandı.