Kategoriler
Gündem

Semptomlara tat ve koku kaybı da eklendi

Birleşik Krallık’ın Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına iki yeni semptom daha ekledi. Buna göre koku ve tat kaybı da Kovid-19 hastalığına işaret ediyor olabilir.

Ülkenin Sağlık Bakanı Yardımcısı Jonathan Van-Tam, “En temelinde bir süredir koronavirüsün belirtileri olarak öksürük ve yüksek ateşi görüyorduk. Fakat yapılan incelemeler sonucunda tat alma ve koku alma kabiliyetinin yok olmasını da belirtiler arasına almaya karar verdik.” ifadelerini kullandı.

Koku ve tat alma eksikliğini nörolojik bir durum olarak değerlendirildiğini aktaran Van-Tam, hâlsizlik, iştahsızlık, ishal gibi sorunların koronavirüs hastalığının belirtisi olmakla beraber bunların temel belirti olmadığını dile getirdi.

Türkiye Sağlık Bakanlığının tanımladığı Kovid-19 semptomlarında; ateş ve sürekli öksürük, nefes almakta güçlük bulunuyor.

Yoğun bakıma ihtiyaç azalıyor

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu‘nu değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yoğun bakım ve solunum desteğine ihtiyaç duyan hasta sayısının azaldığını kaydetti.

Bugünkü Tablo’da son 24 saat içinde bin 158 kişide Kovid-19 hastalığı tespit edildi. Son bir gün içinde 25 bin 141 adet test yapılırken iyileşen kişi sayısı bin 615 oldu. Bir gün içinde 31 kişi daha salgından dolayı yaşamını yitirdi.

Toplamda yapılan test sayısı 1 milyon 650 bin 135 adet oldu. Hasta sayısı toplam 150 bin 593 kişiye ulaştı. İyileşen kişi sayısı 111 bin 577 olurken 463 kişi solunum desteği alıyor. Yoğun bakımda tedavi gören kişi sayısı da 903 kişi.

Dünyada pandemi durumu

Worldometers’tan aktarılan bilgilere göre, bugüne kadar, dünya genelinde 4 milyon 864 bin 769 kişide koronavirüs hastalığı tespit edildi. Kurtarılan kişi sayısı 1 milyon 889 bin 98 olurken hayatını kaybedenlerin sayısı 318 bin 828 oldu. Küresel çapta, bugün, 65 bin 503 kişide hastalık saptandı.