Kategoriler
Emlak Magazin

Serdar Bilgili ve emlak kralı Michael Shvo davalık oldu

Serdar Bilgili ve Amerikalı emlak kralı olarak tanınan Michael Shvo’nun arasındaki gerilim bitmiyor. 2018 yılından bu yana ortak olarak bilinen ikili, New York, California ve Miami’de başarılı işlere imza atıyorlardı. Yapılan iş 3,5 milyar doları aşınca, ortakların arasında bir şekilde bozuldu ve dava yoluna girdiler.

Serdar Bilgili ve Michael Shvo çatışması

Serdar Bilgili, Amerikalı dostu ve yakın arkadaşı Michael Shvo ile 2018’de ortaklık yoluna girdi. Alman Deutsche Finans ile birlikte New York, California ve Miami’de birbirinden başarılı projelere imza atıldı. Yatırımların toplam bedeli, 3,5 milyarı aştığında ortakların arasındaki gerilim bastırılamaz bir hale dönüştü. Sonunda davalık olan ikili için bazı iddialar geliştirilmiştir. Bu iddialar ise şöyle:

“Michael Shvo’nun avukatına göre; Serdar Bilgili, ‘Big Red’ binasına ortak olamadığı için sıkıntı çıkarma kararı verdi.

Bilgili, ortağının şirket parasını yalnızca lüks harcamaları için kullanıyordu.”

Big Red binası için 370 milyon dolar verildi

Yapılan araştırmada, Michael Shvo ve Türk iş adamı arasındaki gerilimin başlıca nedeni olarak ‘Big Red’ binası gösteriliyor. 44 katlı bina için 370 milyon doları gözden çıkaran Shvo, ayrıca Deutsche Finans’ı da satın aldı.

Serdar Bilgili’nin dava süresine girdiği haberinden sonra Amerikan basını gözünü ikiliye çevirdi. Basın yoluyla ortaya koyulan iddialar ise şöyledir:

“Michael Shvo, özel jet kiralamak arzusuyla birçok kez ortak fondan gizli bir şekilde para kullandı. Bu miktar 2019’da 6,4 milyar dolara ulaşmıştır.” Harcamaların ardından Bilgili’nin denetim talep ettiği ancak ABD’li ortağının bunu reddettiği aktarılan bilgiler arasında yer aldı. Süreci mahkemeye taşımaya karar verdikten sonra davasından da vazgeçmeyen Bilgili, geçtiğimiz ay New York Eyalet Mahkemesi’nden denetim talebini yineledi. Şimdilerde davanın bir üst mahkemeye taşındığı ve Amerikan basının bu olayı yakından takip ettiği söyleniyor.