Kategoriler
Emlak Haberleri

Seyahat yasağında tapuda satışlar devam edebilecek

Koronavirüs salgını sebebi ile gündemde olan seyahat kısıtlaması 3 Haziran tarihine kadar uzatılmış durumda. Söz konusu olan kısıtlama toplamda on beş ilde meydana geliyor.

Kısıtlamaların uygulanmakta olduğu bazı illerde ise tapu işlemleri bir araya gelinmeden de yapılabilecek. İllere giriş ve çıkışların kısıtlandığı alıcı ve satıcılar için bu yöntem kolaylık sağlıyor.

Söz konusu olan konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Tarafların farklı tapu müdürlükleri veya yurt dışında bulunmaları halinde bile tapu müdürlüklerinde satış ve bağış gibi işlemler artık yapılabiliyor. Yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlarla ilgili bu tür tapu işlemlerinin yapılabilmesi, kısıtlamanın uygulandığı şehirlerde bizler için önemli bir çözüm olacak. Pilot olarak Berlin ve Ümraniye’de yapılan örnek satışlar sonrasında, belirlenen illerde işlemler başladı. Bu sayede alıcı ve satıcı aynı şehirde bulunmasa da işlemlerimiz devam ediyor.” dedi.

Aynı ildeki işlemlerin yapılamayacağının altını çizen Altın Emlak Genel Müdürü, devreden taraflar birden fazlaysa başvurunun da aynı yerden yapılması gerektiğini belirtti. Devralan tarafların da tamamının aynı birimde olması gerekmekte.