Kategoriler
Emlak Haberleri

Seyhun Acar Sayfiye Yerlere Talebin Arttığını Söyledi

Coldwell Banker Masse Brokeri Seyhun Acar, gayrimenkul sektöründe yaz döneminin de etkisi ile birlikte yazlık yerlerde kiralamaların arttığını belirtti. Aynı zamanda satış bakımından oldukça hareketli günlerin yaşandığını söyledi.

Acar, İzmir’in Çeşme, Urla, Seferihisar ve Kemalpaşa İlçeleri başta olmak üzere, Muğla Bodrum’da da denize yakın olan ya da bahçeli evlerin son derece talep gördüğünü belirtti. Aynı zamanda İstanbul’dan gelen isteğin de bu oluşan hareketlilikte etkisi olduğunu da ekledi. Seyhun Acar, ” İçerisinde bulunduğumuz pandemi dolayısı ile insanlar artık evlerinde çalışmaya başladı. Aynı zamanda bunun farkına vardılar. Özellikle de şehir dışında doğal yaşam fırsatı sunan yerlere talep arttı. Bunun yanı sıra yazlık yerlere olan istek de oldukça artmaktadır. Artan bu talebe rağmen girdi harcamalarının %150’ye kadar artması da yeni ev yapımını azalttı. Buna karşın, inşaat şirketleri yeni arsa satın almaya devam edecekler. Ev ve villa inşaatları da hayata geçirilmeye devam edecektir. Piyasadaki en önemli arzu faizlerin düşürülmesi” sözlerini kullandı.

Acar, İzmir Bornova ve Bayraklı bölgelerinde deprem yaralarının sarıldığını da belirtti. Bu bölgelerin kentsel dönüşüm ile beraber yeni evlerin yapımı devam etmektedir. İş adamı bu bölgelerde yer alan konutların 1-1,5 yıl içerisinde piyasayı hareketlendireceğini söyledi. Aynı zamanda şehir merkezinde iş kuleleri ve rezidanslara talebin arttığını belirten Acar, buralarda kiralama ve satış fiyatlarının da arttığını söyledi.

Diğer emlak haberlerini incelemek için tıklayın…

Exit mobile version