Kategoriler
Ekonomi İhaleler

Şeytan Sofrası’na teleferik yapılıyor

Balıkesir İli’ne bağlı Ayvalık İlçesi merkezine 8 km mesafede yer alan turizmin önemli merkezlerinden biri olarak görülen Şeytan Sofrası için yeni bir çalışma başlatılıyor.

Ayvalık Adaları ve Midilli Adası’nın çok rahat görünebildiği ve üzerinde Şeytan’ın ayak izinin bulunduğuna inanılan Şeytan Sofrası için başlatılan çalışmanın detaylarını anlatan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, projenin Ayvalık Şeytan Sofrası’na artı değer katarak 50 bin kişilik bir dolaşımın meydana gelebileceği bildirildi.

Teleferik ile ulaşımın sağlanması ile ilgili daha önceden bir proje tasarlanmış, proje ile ilgili ön hazırlıklar yapılmıştı. Projenin yap işlet devret modeli ile yapılması konusunda etütler de yapılmıştı.

Şeytan Şofrası’na teleferikle ulaşım projesinde ihale süreci başlıyor

Şeytan Sofrası bölgesine yapılacak olan proje için son hazırlıklar yapılarak ihaleye çıkarılabilecek hale getirilmesi için start verildi. Bu çalışma gerçekleşirse Balıkesir’in Ayvalık İlçesinden Şeytan Sofrası tepesine gitmek isteyen turistler teleferik aracılığı ile bu bölgeye aktarılacaklar.