Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Sıfır Atık Projesi için ziyaret gerçekleştirildi

Sıfır Atık Projesi devam ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sevindirici gelişmeyi duyurdu. Ankara Kızılcahamam’da proje incelemelerine katılan Bakan, tasarrufun önünü açan projenin yüz bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

Sıfır Atık Projesi ekonomiye kazandırıyor

Kızılcahamam’da gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi için önceki gün ziyarette bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı inceleme sonucu basın mensuplarına açıklamada bulundu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Türkiye geneli için sıfır atık uygulamasının yaygınlaşmasının önünü açan projede, 2023’e kadar artış göstereceği söylendi. Ayrıca yıllık 20 milyar lira tasarrufu sağlayacak olan, Sıfır Atık Projesi sayesinde yüz bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesi altında başlatılan projede, Çevre ve Şehircilik Bakanı yakın zamanda ziyaret gerçekleştirdi. Bölgede çalışmaları yakından inceleyen Murat Kurum, proje kapsamında devam edilen kentsel dönüşüm, atık depolama gibi belli başlı çalışmalar hakkında yetkili kişilerden bilgiler aldı.

İncelemenin sonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada bulunan Bakan Kurum, bir yıl önce başlatılan proje için bölgenin geleceği adına çalıştıklarını dile getirdi. “Kentsel dönüşüm, millet bahçesi, sokak sağlığı, pazar yeri, atık maddelerin dönüşümü gibi başlıca projeler Kızılcahamam’ı iyileştirmek ve geleceğini yükseltmek adına yapılıyor. Ankara’nın akciğeri konumunda bulunan Kızılcahamam, ormanı ve suyuyla aynı zamanda ülkemiz kadar yabancı turistler için de önem sağlamaktadır. Tarihiyle, kültürüyle adından söz ettirmeye devam eden bölge, ülke adına geleceği taşıyan bir yer olarak görülüyor. Türkiye için olduğu kadar, Kızılcahamam’ı marka haline dönüştürecek projelerin önemi böylece ortaya çıkacaktır,” dedi.

Sıfır Atık Projesi, Kızılcahamam’ın dünyaya örnek olacağı bir girişim olarak öne çıkarken; içinden çöp kamyonunun geçmediği temiz sokakların çevreye kazandırılması hedefleniyor. Atıkların ayrıştığı bölgede geri dönüşüm sağlanırken, yine kompost makinelerinde organik atıklar gübre haline dönüştürülecektir. Emine Erdoğan’ın teşrifleri ile önümüzdeki süreçte açılışı yapılacak olan bölgenin, yüksek tasarruf merkezi olması bekleniyor.

Kızılcahamam Türkiye’nin marka şehri olabilir

Ankara’nın sevilen ilçelerinden birisi olan Kızılcahamam’da yürütülen projeler devam ederken, aynı zamanda sokak üzerinde sağlık konusu ele alındı. Görüntü kirliliğini oluşturan tabelalar, sokak aydınlatmaları gibi materyallerin sokak üzerinden kaldırılacağını söyleyen Bakan Kurum; etaplar halinde gerçekleştirilen projelerin bitiminde Kızılcahamam’ın doğal görüntüsüne yeniden kavuşacağını söyledi.

Doğal güzelliklerin yeniden ortaya çıkacağı bölgede kişiler mutlu ve huzurlu bir gezinti yapabilecek. Aynı zamanda esnaf, çevre uyumu karşısında işlerini kolaylıkla yürütebilmesi için ayrıca desteklenecektir. Bu sayede istihdam ve ticaretin artışına neden olacak projelerin önemi daha net anlaşılıyor.

Kentsel dönüşüm projelerine yeşil ışık yakıldı

Kentsel dönüşüm kapsamında Karşıyaka Mahallesi’nde yeni bir proje başlatacaklarını dile getiren Bakan Murat Kurum, yapılan kentsel dönüşümün Kızılcahamam’ın tarihi evlerine uyum sağlayacağını aktardı. Ankara evlerinin yansıtılacağı yenileme sürecinde, ahşap ve taş gibi doğal malzemeler kullanılacak.

Ayrıca yöresel lezzetlerin pazarlanması adına, şehir merkezinde meydanla birleştirilecek yeni bir dönüşüm projesi yakın zamanda başlıyor. Yeni pazar yeri inşasına başlandığı süreçte, esnaf ve köylünün ürünlerini kolayca satışa sunabileceği rahat bir ortam yaratılacak. Millet bahçesi için ise çalışmaların sürdüğünü ifade eden Kurum, bölgedeki yeşil alanı arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Bakan Murat Kurum hakkında diğer haberleri görmek için tıklayınız.