Kategoriler
Emlak Haberleri

Sıfır konutta konut kredisi faiz oranı 0.79’a düşüyor

Konut kredileri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Konut kredisi faiz oranları yüzde 1’in  altına hızla düşmeye devam ederken sürpriz bir açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Kamu bankaları sıfır konutta faizi 0.79’a indiriyor” açıklamasını yaptı.

Şırnak’ta iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, burada yaptığı konuşmada konut kredisi faiz oranları ile ilgili düşürüleceğini belirtti. Bakan Albayrak yaptığı açıklamada kamu bankalarının 1 Ocak 2020 tarihi itibari ile sıfır konutlarda faiz oranlarının yüzde 0,99’dan yüzde 0,79’a düşeceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Kamu bankaları, ‘1 Ocak 2020 tarihi itibarı ile sıfır konut faizlerinde 0.99 olan faiz oranını tarihi düşük seviyeler olan yüzde 0.79’a indirelim’ diye bir teklifle geldiler, hayırlı olsun” dedi.

Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank olmak üzere 3 kamu bankasında da ihtiyaç kredisi faiz oranı en düşük yüzde 1.05 seviyesine indirildi. En düşük ihtiyaç kredisi faiz oranı özel bankalarda yüzde 0.95 seviyesinden başlayan oranlarla uygulanırken söz konusu oranın kredi notuna göre belirlenmesi nedeni ile Ziraat Bankası öne çıkıyor.

Konut kredi faiz indirimi müjdesi

Yüzde 0.79 konut kredi faiz indirimi ile ilgili müjdesi Bakan Albayrak’tan geldi. Uzun süredir beklenen konut kredisi faiz oranları ile ilgili müjdesi sonunda geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından uygulanan konut kredisi faiz oranının yüzde 0.99 seviyesinden yüzde 0.79 seviyesine çekileceğini bildirdi.

Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan daire sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden biri hatta ilk sırada yer alıyor. Konut kredisi kullanarak konut sahibi olan kişi sayısı çok fazla. Ziraat Bankası tüketici kredisinde yüzde 1,17 faiz oranı uyguluyor. 60 ay vade seçeneği sunulan kredide en fazla 5.000.000 TL kredi kullanılabiliyor.