Kategoriler
Ekonomi Gündem

Sınavlar ertelendi… 2 milyon haneye daha destek! İşte yeni tedbirler

Cumhurbaşkanlığının Huber Köşkü’nde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26’ncı kabine toplantısının ardından ulusa seslendi.

Marketler dâhil parayla maske satımı yasaklandı. e-PTT dahil marketlerdeki maskeler ücretsiz verilecek. Erdoğan, yeterince maskenin olduğunu kaydetti. Sokaklardaki insan hareketliliğini asgari düzeye indirmekte kararlı olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 bin test sayısını geçerek hastalığın tespitinde önemli bir eğişi aştıklarını dile getirdi.

Erdoğan, büyük mücadelenin salgından sonra başlayacağını belirterek salgının ardından üretimin güçlendirileceğini bildirdi.

KOBİlerin borçları erteleniyor

KOSGEB geri ödeme desteklerinden faydalanan 136 bin işletmeye nisan, mayıs, haziran ayı vadelerini erteleme imkânı sağlanıyor. Bundan dolayı oluşacak maliyetleri KOSGEB karşılayacak.

Dar gelirli 2 milyon 300 bin haneye daha yardım yapılacak. Yardıma ihtiyacı olan yurttaşlar, vali, kaymakam gibi makamlara veya e-Devlet üzerinden yardım talebinde bulunacak. Destek kampanyasından 1 milyar 500 milyon lirayı bulduğunu söyleyen Erdoğan, ayrıca, 43 milyon lira da SMS olarak toplandığını aktardı.

Cumhurbaşkanı, Ak Parti tarafından toplanan 5 milyon lira daha bu havuza katılacağını kaydetti.

Biner odalı iki adet hastane

ÖSYM sınavları ertelendi. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda sınavların ne zaman yapılacağı belirtilmedi.  Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’de iki adet pandemi hastanesi kurulacak. Biner adet odaya sahip bu hastaneler, 45 gün içinde inşa edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgının Avrupa’da en yüksek seviyelere ulaştığını ve düşmeye başlayacağını öngördüklerini belirtti.

Koronavirüs testi

Türkiye’nin 5 Nisan’a ait koronavirüs tablosuna göre son 24 saatte 20 bin 65 adet test yapıldı. Vaka sayısı 3 bin 135 adet olarak tespit edildi. Salgından dolayı dün 73 kişi yaşamını yitirdi. İyileşen kişi sayısı dün, 256 kişi oldu.

Bugün ise toplam 21 bin 400 kişiye test uygulandı. Sağlık Bakanlığının açıkladığı rakamlara göre test uygulananların 3 bin 148 kişisinde, koronavirüs tespit edildi. Son 24 saatte 75 kişi vefat ederken bugün, 284 kişi iyileşti.