Kategoriler
Toki Haberleri

Sivas Merkez TOKİ Konutları çekilişsiz kurasız satışa çıkıyor

Sivas Merkez TOKİ Konutları çekilişsiz kurasız olarak yeni sahiplerini bulacak. TOKİ’nin resmi web adresinde yayımlanan satış duyurusunda, Sivas’ın Merkez ilçesi Yenimahalle Projesine ait 14 adet 2+1 daireler yeni hak sahiplerini arıyor. Satışta yer almak isteyen vatandaşların belirli bir miktar ön ödeme yapması ve geride kalan borç tutarını taksitli ödemesi beklenecek.

Sivas Merkez TOKİ Konutları 14 aileyi ev sahibi yapıyor

Toplu Konu İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan yeni satış duyurusunda Sivas Merkez TOKİ Konutları yer aldı. Dönem boyunca sürdürülmesi beklenen satışlar için vatandaşlar harekete geçerken, TOKİ’nin yayımlamış olduğu yeni duyuruda Sivas ili göze çarpıyor. Konut projesindeki 2+1 dairelerin satış işlemini başlatan TOKİ, geride kalan 11 adet konut için birkaç detay aktardı.

Kurasız konut satışında tarih belirlendi

TOKİ tarafından yayımlanan yeni duyuruda satışlar 14 adet konutu kapsıyor. Ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine tabi tutulacak olan konutların TOKİ aracılığıyla, 04 Ağustos – 30 Eylül 2020 tarihlerinde Açık Satış Usulünce yeni sahiplerini bulmasına karar verildi.

Ödeme bilgilerine dikkat edin

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca yapılan duyuruda ilgili konutların satış sürecine dair önemli detaylar paylaşıldı. 11 konutun satışa çıktığı bilgisi verilen açıklamada, evlerin brüt büyüklükleri 75 metrekare olarak belirlendi. Başta 14 adet olarak duyurulan konutlardan geriye kalan 11 konutun satışı için harekete geçen TOKİ, bu evlerin net büyüklüklerinin 58 metrekareye sahip olduğunu açıkladı.

Ödeme bilgileri arasında, en düşük fiyatın 146 bin TL’den başladığı ve belirtilen rakamın 168 bin TL’ye yükseldiği bilgisi yer alıyor. Evlerin boyutları konusunda standart bir planlama yapılan Yenimahalle Projesi’nde fiyat farkı ise konutların konumuna göre değişiyor.

Vatandaşların Sivas Merkez TOKİ Konutlarından ev sahibi olmak için yüzde 25 peşinat ödemesine karar verildi. Evlerin satış fiyatlarına göre ödenecek aylık taksitler ise 610 TL ila 702 TL arasında değişiyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın toplam tutarın rahatlıkla ödenebilmesi adına 180 ay vade imkânı sağladığı unutulmamalı.

Başvuru için zaman kaybetmeyin

Toplu Konut İdaresi’nin resmi web adresi olan toki.gov.tr üzerinden ilgili ilana göz atabilirsiniz. Yenimahalle Projesi’nden ev sahibi olmak isteyenlerin biran evvel başvurularını Halkbank şubelerinden tamamlaması isteniyor.

Kampanyalara göz atmak için tıklayınız.