Kategoriler
Gündem

Şoförler ülkesine döndü… Suriye, İngiltere, Uganda’da KOVİD-19

Suriye‘nin resmî haber ajansı SANA’nın Sağlık Bakanlığından aktardığı bilgilere göre bir kişi daha yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) nedeniyle yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren hastanın kalp yetmezliği ve şeker komplikasyonları yaşadığı belirtilen hastanın 70 yaşında olduğu belirtilirken komşu ülkedeki salgın kaynaklı ölüm sayısının dokuz kişiye çıktığı kayda geçti.

Yaşamını yitiren hastanın söz konusu şikâyetlerden dolayı Halep Üniversitesinde daha önce tedavi gördüğü bilgisi paylaşılırken sağlık ve gözetim ekipleri tarafından vefat eden kişinin temas edildiği bilgisi kayda geçti.

Ülkedeki vaka sayısı toplam 256 kişi olurken bunların 102’sinin iyileştiği belirtildi.

İngiltere‘deki 890 kişide yeni vaka

Bugün ülke saati 9.00’dan itibaren Birleşik Krallık‘ta 155 bin 359 teste karşılık 890 kişiye KOVİD-19 tanısı konuldu. Dün saat 17.00’den itibaren 100 kişi daha KOVİD-19 hastalığından dolayı yaşamını yitirdi.

Ülkedeki 9 milyon 67 bin 577 teste karşılık toplam 310 bin 250 kişiye koronavirüs tanısı koyuldu. Ülkedeki vefat sayısı 43 bin 514 kişiye yükseldi.

Uganda’da son durum

Uganda‘da 15 kişiye daha KOVİD-19 tanısı konuldu. Vaka sayısı toplamda, 848 kişiye yükseldi. Yeni vakaların üçünün kamyon şoförü olduğu bilgisi paylaşılırken bu kişilerin Mirama Hills, Malaba and Elegu giriş noktalarında tespit edildiği belirtildi.

Öte yandan 12 yeni vakanın ise temaslılardan bulunduğu kaydedilirken bu kişilerin 10’u Tororo bölgesinden tespit edildiği kaydedildi. Ülkedeki Tororo bölgesindeki vakalar, karantina altına alındı. Birer vaka, Luwero ve Amuru’dan.

Kamyon şoförleri ülkelerine gönderildi

Uganda Sağlık Bakanlığının paylaştığı verilere göre 13 yabancı kamyon şoförü, yurttaşı olduğu ülkeye gönderildi. İyileşen kişi sayısı 780 oldu.