Kategoriler
Ekonomi Gündem

Somnio Yat Apartmanı daire fiyatları 11 milyon dolardan başlıyor

Somnio isimli yat Latince rüya anlamına gelmektedir. Somnio, 2024 yılında piyasaya sürülmesi beklenen, 728 fit etkileyici bir ölçüye sahip olan bir yattır. Bu yat “hem uzunluk hem de hacim açısından” dünyanın en büyük yatı olma potansiyeline sahiptir. 2024 yılında tamamlanacak olan bu yat, 222 metre boyunda olacak. Bu yatın farklı olmasının sebepleri sadece bunlarla sınırlı değil. Somnio Yat Apartmanı projesinde yer alan konutların fiyatları 11 milyon dolardan başlamaktadır. Yatın özellikleri hakkında detaylı bilgiler için haberin devamını inceleyebilirsiniz.

Somnio Yat Apartmanı özellikleri hakkında

Söz konusu olan bu yat aslında bir apartmandır. Bu apartman yat 6 kattan oluşacak ve içinde 39 daire bulunacaktır. Yattaki ve apartmandaki insanlar için restoran, bar ve kumsal gibi imkanlar sağlanacaktır. Somnio Yacht isimli yatı Norveçli şirket olan VARD hayata geçirecektir. Ayrıca söz konu yat, İsveçli Winch Design ve Tillberg Design tarafından tasarlanmıştır. Toplam maliyeti 600 milyon dolar olacak olan bu ihtişamlı yatın daire fiyatları 11 milyon dolardan başlamaktadır. Ayrıca satışlar davet veyahut tavsiye yoluyla yapılacaktır. Projenin sözcüsü CNN Travel’a konuşarak; bazı dairelerin çoktan satıldığı bilgisini verdi. Ayrıca Somnio’nun tasarımcıları bu lüks dairelere sahip olanların alacakları hizmetin 7 yıldızlı bir otelden farksız olacağını belirtti.

Yatın yaratıcıları, mevcut salgın döneminde olduğumuz için her türlü sağlık risklerine karşı mesafeli durma imkanına sahip olacağını vurguladılar. Bu bağlamda dünya standartların bir sağlık bakım hizmeti sunacaklarını söylediler. Somnio’nun kurucu ortağı olan kaptan Erik Bredhe yatta ev sahibi olmanın avantajların söz etti. Bredhe; “Bu yat titiz standartlara göre tasarlanmıştır. Ayrıca dünyadaki tek konut süper yat olma niteliğine sahiptir. Konut sahipleri özel olarak seçil bir mürettebat ve bu nitelikteki bir yata yakışan deneyimler içermektedir. Ayrıca özenle seçilmiş destinasyonlardan oluşmaktadır. Böylece sonu gelmeyen bir küresel yolculuk ile denizde benzersiz bir yaşam sunacaktır.” diye konuştu. Ayrıca bu yat sahipleri, okyanuslarda araştırma yapmaları için bilim insanlarına yardımcı olacaklarını belirtti.

Sahiplerinin kimliği gizli tutulmakta olup, kesintiyi yapanlar, adres olarak dünyanın en büyük yatına sahip olmanın ayrıcalığından söz etmeden “hem gemide hem de karada ihtiyaçlar için” eksiksiz concierge hizmetlerinden faydalanacaklardır.

 Bu eşsiz yatta alıcıların tercihlerine göre, 39 konutta bulunan insanların her biri “ısmarlama özellikler” içerecektir. Fakat yapılan bir basın açıklamasına göre Winch Design; spor salonu, kütüphane ve iç ve dış yemek alanları olacağını duyurdu. Somnio Yat Apartmanı tasarımcıları, lüks mülklerden birine sahip olanların 7 yıldızlı bir otel hizmetiyle aynı standartlara sahip olacağına ve büyük faydalarının olacağına inanıyorlar.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version