Kategoriler
Ekonomi Gündem

Son Dakika: Harekât başladı… Kurlar yükseliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekâtının başladığını Twitter hesabından duyurdu. Dün 5,83 lira seviyesinde başlayan dolar/TL bugün akşam saatlerinde de aynı seviyelerde izliyordu. Erdoğan’ın attığı Tweet sonrası lira karşısındaki dolar, yaklaşık 20 dakika sonra, 16.28 itibariyle 5.84 seviyelerine çıkarak yükselişini sürdürüyor. Gelişmeler takip ediliyor.

 

ABD Başkanı Donald Trump’ın tweetlerinin ardından yükselen dolar Erdoğan’ın açıklamasından sonra yeniden yükselişe geçti. Lira karşısındaki dolar, dünkü kapanışla aynı seviyelerde izliyor.

Trump, Türkiye’yi tehdit etti. Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Türkiye, sınırını aşarsa Türkiye’nin ekonomisini yerle bir ederim yazdı. Trump’ın bu açıklaması dünya genelinde tepki toplarken bir yandan da tweet içinde kendisini övmesi alay konusu oldu.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik hareketten sonra döviz kurları yükseldi. Haftanın ikinci gününde yükselişe geçen dolar kaç TL?

Liranın karşısındaki dolar, akşamüstü saatlerde 5,84 lira seviyelerinde izliyor. Euro ise 6,42 seviyelerinde takip ediyor. Gelişmelerden dolar daha çok etkileniyor.

Dün en düşük 5,78 lira seviyelerini gören dolar karşısındaki lira, 8 Ekim’i 5,83 lira seviyelerinde kapattı.

Dolar/TL’de teknik açından 5,84 lira seviyesinin direnç konumunda ön plana çıktığını belirten analistler, 5,75 ve 5,65 seviyelerinin destek konumuna gelebileceğini aktardı.

Dolar kaç TL? Bugünkü döviz kurları

Barış Pınarı Harekâtının başlamasının hemen ardından dolar kaç TL üzerinden izliyor? Euro ve sterlin kaç liradan işlem görüyor? Bugün saat 10.29’dan itibaren döviz kurları;

Dolar 5,84 lira, euro 6,41 lira, sterlin ise 7,14 lira seviyelerinde izliyor.

ABD’deki gelişmeler ve Suriye’deki operasyon takip ediliyor

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik operasyonları yakından takip ediliyor.

ABD Merkez Bankası (FED) Hazine bonolarının alımlarına tekrar başlayacağını belirtirken, diğer bir faiz indirimine gidilebileceğinin sinyalini verdi. FED Başkanı Jerome Powell National Association for Business Economics’in düzenlediği konferansa katıldı. Powell, yaptığı konuşmada, “Çalışma arkadaşlarım ve ben yakında rezerv arzına zaman içinde ek yapacak tedbirleri açıklayacağız.” ifadesini kullandı.

Yurt dışı gündeminde bugün ABD bulunuyor. Uzmanlar, ABD’de toptan eşya stokları ve Fed toplantı tutanaklarının takip edileceğini aktardı.

Öte yandan Türkiye’nin Suriye’ye yönelik operasyonu ve ABD ile Türkiye arasındaki gelişmeler piyasalar açısından önem taşıyor.

ABD’deki iç siyasetin çekişmeli hâl aldığından Trump’ın açıklamalarının birbirleriyle çelişebileceğini söyleyen analistler, piyasalarda artan dalgalanmaların ise kısa süreceğini tahmin ettiklerini belirtti.