Kategoriler
Dünya Gündem Sağlık

Son dakika: Norveç’te vakalar ve ölümler arttı

Bugünden itibaren Norveç‘teki yeni ölüm sayısı, geçen aydaki tüm günlerin yeni ölüm sayısını geçti. Ayrıca, bu ayın ikinci haftasına kadar ölenlerin sayısı, geçen ayın tamamından fazla.

Öte yandan, ülkedeki yeni vaka sayısında da son günlerde artış görüldü. Geçen ay, bir günde en fazla bir kayıp bildirilirken bugün, dört kişi daha yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz ay, ülkedeki beş kişi, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Virüs kaynaklı ölüm sayısı, ağustos ayının başından ikinci haftasına kadar altı oldu. Ağustos ayının üçüncü gününde ve dün, birer vefat bildirildi.

Norveç’te vakalar artıyor

Artış, ölümlerle sınırlı değil. Norveç’teki vakalarda da yükseliş gözlemlendi. Temmuzun sonu ve ağustos ayının başında, yeni vaka sayısında artışlar görüldü. 20 Nisan’dan sonraki en yüksek vakaya 7 Ağustos’ta rastlandı. Ağustos ayının yedinci gününde, İskandinav ülkesindeki 79 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu.

Yeni vaka sayının en yüksek geldiği tarih, 313 yeni vakayla 24 Mart oldu. En yüksek ölüm sayısı da 11 kişiyle 7 Nisan olarak kayda geçti. Haziran ayının en yüksek yeni vakası, ayın 16’ıncı gününde 36 kişiyle kayda geçerken geçen ayın en yüksek vakası, ayın son gününde 72 vakayla tespit edilmişti.

Geçen ayın ve ondan önceki ayın en düşük vaka sayısı, birken bu ayın yarısına kadarki en düşük yeni vaka sayısı ise sekiz.

Norveç’te vaka sayısı

İskandinav ülkesi Norveç’te yapılan günlük test sayısı, bugünlerde, salgının başı mart ayında yapılan günlük test sayısını geçti. 24 Mart’ta 9 bin 357 yeni test yapılırken 9 Ağustos’ta 14 bin 917 adetle ülkedeki test sayısında rekora imza atıldı.

Bugün 11 bin 553 teste karşılık 37 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Test sayısı, 530 bin 446’ya, vaka sayısı 9 bin 887’ye çıktı. Bugüne kadar salgından ölenlerin sayısının ise 261 kişi olduğu belirtiliyor.

Sekiz kişi yoğun bakımda

Ülkede, koronavirüs salgınına yakalanıp hastanede yatan hasta sayısında, düne göre üç kişilik azalma kaydedildi. Öte yandan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hasta sayısında da bir kişilik artış var.

Ülkede, virüse yakalanan sekiz kişi, hastanede yatarken bu hastaların ikisi, yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. Biri ise solunum desteğine bağlı durumda.

Taşınmaz Haber