Kategoriler
Ekonomi Gündem

Son işlem gününde dolar kaç TL? 6 Aralık döviz kurları

Haftanın son kapanış gününde dolar kaç TL?

Dünkü kapanışta 5,7508 liradan işlem gören dolar kuru yatay bir seyirle güne başladı. Dolar kuru, 6 Aralık’ta 5,75 lira ile 5,76 lira bandında bulunuyor. Gedik Yatırım’ın piyasaları değerlendirmesine göre zayıf dolar verilerinin performansına rağmen dolar kurunun gün içinde lira gibi benzer birimlerden bir miktar negatif ayrışarak kurdaki yukarı yönlü hareketi destekledi. 

Lira karşısındaki dolarda destek kısa ve orta vadeli destek seviyelerinin 5,75 ve 5,76 olduğu belirtilirken uzun vadede 5,74 ve 5,75 seviyeleri, destek konumunu olarak izlenecek. Dolar/TL’de kısa vadede 5.75 seviyesinin, orta vadede 5,75 ve 5,74 seviyelerinin, uzun vadede ise 5,73 seviyesinin direnç konumunda olduğu kaydedildi. 

Dolar kaç TL? 5 Aralık Perşembe

Haftanın son işlem gününde dolar kaç TL

Dolar kuru haftanın dördüncü gününde hangi seviyelerden işlem görüyor? NATO üye ülkelerinin yöneticilerinin katıldığı toplantıdan sonra euro ve sterlin kurları hangi seviyelerden piyasaları takip ediyor? Saat 16.26’dan itibaren döviz kurları yaklaşık olarak şöyle;

Dolar 5,7586 lira, euro 6,3921 lira, sterlin 7,5703 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Gündem maddeleri neler?

Piyasalar kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s şirketinin Türkiye’ye verdiği notu bekliyor. Şirket, haziran ayında ülkenin kredi notunu Ba3’ten B1’e indirmişti. Öte yandan haftaya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının Para Politika Kurulunun açıklayacağı faiz indirimi kararı piyasalar açısından önem taşıyor.

Enflasyon rakamlarının beklenildiğinden daha olumlu seviyede gelmesi Merkez Bankasının faiz indirimi kararı alacaklarına yönelik tahminleri kuvvetlendirdi. Piyasaların Merkez Bankasından beklentisi 100 ile 200 baz puan seviyesinde faiz indirimi yapması yönünde.

Ünlü Menkul Değerler, ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulama ihtimali, Merkez Bankasından faiz indirimi beklentisi gibi sebeplerin liradaki aşağı yönlü düşüşü sınırlı seviyede tuttuğunu bildirdi.

Yurt dışı piyasalarında ise bugün açıklanacak olan kasım ayına ilişkin ABD’nin tarım dışı istihdam verisi dolar kuru üzerinde etkili olacak.