Kategoriler
Gündem Manşet

Sözleşmeli öğretmen 2019 başvuru sonuçları açıklandı

20 bin sözleşmeli öğretmen, sınıflarda öğrencilerin karşısındaki yerini alacak. Sözleşmeli öğretmenlik sonuçlarına göre ataması yapılan öğretmenler, 2 Eylül’den itibaren görev yapacağı dersliklerle buluşacak.

MEB, 2019 yılının heyecanla beklenen sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarını açıkladı. Açılan 20 bin adet öğretmen alımına ait tercihler birkaç gün önce sona erdi. Atamalar 92 alanda 79 ilde gerçekleşecek.

İstanbul’da 3 bin 658 adet sözleşmeli öğretmen kontenjanı mevcutken öğretmenlerin atanmasında kalkınmaya ihtiyacı olan illere önem veriliyor. Buna göre, kalkınmaya öncelikli olarak ihtiyacı olan illere atama, daha çok gerçekleşecek.

Kalkınmaya öncelikli olarak ihtiyacı olan illere atanan sözleşmeli öğretmenlerin ise dört yıl sözleşmeli olarak çalıştıktan sonra iki yıl da kadrolu olarak çalışması bekleniyor.

Sözleşmeli öğretmen sonuçlarına nasıl erişiliyor?

2019 yılının sözleşmeli öğretmenleri, tercihlerden birkaç gün sonra, bugün yapılan kurayla atandı. Atama ve tercih sonuçları, bugün yapılan kuranın sonuçları tamamlanıp sisteme yüklenmesiyle erişebilir olacak.

MEB’in resmî İnternet sitesinde yayımlanacak olan 2019 sözleşmeli öğretmen atamaları sonuçlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

https://personel.meb.gov.tr/www/sozlesmeli-ogretmen-ve-milli-sporcu-atama-sonuclari/icerik/976

“Öğretmenlik peygamberlik mesleğidir”

Bugün, 9 Ağustos’ta, bilgisayar kurasıyla 20 bin sözleşmeli öğretmenin ataması yapıldı. Kura sonuçları okunurken salondan sevinç çığlıkları duyuldu. İsmi okunan öğretmenler salonda sevinç çığlığı atarken mutluluk gözyaşlarına hâkim olamadı. Kuraya Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk da katıldı.

Öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yapan Selçuk, “Öğretmenlik hayali olmayanın, şefkati olmayanın, merhameti olmayanın, çabası, gayreti ve vicdanı olmayanın yapabileceği bir iş değildir. Öğretmenlik bir geçim vasıtası değildir. Öğretmenlik bir peygamberlik mesleğidir.” ifadelerini kullanırken sözlerini “Bütün yeni atanacak olan arkadaşlarımıza gönülden, yürekten başarılar diliyorum. Muvaffakiyetler diliyorum.” şeklinde sürdürdü.

Kayıt için hangi evraklar gerekiyor?

2019 yılında atanan sözleşmeli öğretmenlerin, okullarına kaydolurken teslim etmesi gereken belgeler şunlardır:

  • Altı ay içerisinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf,
  • İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden temin edilecek Mal Bildirimi belgesi,
  • Elektronik Başvuru Formu’nun onaylı fotokopisi,
  • Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi’ni yüklemeyenler için Pedagojik Formasyon Belgesi,
  • Sağlık koşullarının öğretmenlik mesleğine engel olmayacağına yönelik tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu.