Kategoriler
Gündem

Sterlin rekor kırdı! Altın ise yönünü yukarı çevirdi… 28 Eylül döviz kurları

Lira karşısındaki İngiliz sterlini, sabah saatlerinde hızlı yükselişe geçti. Sterlin, 10 lirayı geçerek tarihi rekor kırdı. Saat 14.14’ten itibaren serbest piyasadaki pound kuru, önceki kapanışının yüzde 3,03 üstünde bulunuyor.

Gün içerisinde, şu dakikaya kadar 9 lira 77 kuruş ile 10 lira 6 kuruş arasında dalgalanan GBPTRY paritesi, 10 lira 6 kuruştan işlem görüyor. Lira karşısındaki döviz kurları yükselmeye devam ediyor.

Döviz kurları değer kazancında

Öte yandan lira karşısındaki dolar ve avro kurlarında da yükseliş sürüyor. Kurlar, analistlerin belirlediği direnç seviyelerini kırarken Küresel çapta da değer kazanan Amerikan doları, lira karşısında yüzde 1.82 artışta. ABD doları karşısında zayıf görünüm sergileyen euro kuruysa lira karşısındaki değerini artırıyor.

EURTRY paritesi, önceki kapanışının yüzde 2.11 üstünde bulunuyor. Gün içerisinde 8 lira 89 kuruş ile 9 lira 13 kuruş bandında hareket eden lira karşısındaki avro, 9 lira 9 kuruştan değer buluyor.

Kurlarda kapanış fiyatları

Liranın karşısındaki dolar kuru, cuma gününün kapanışında, bir önceki güne göre yüzde 0,52 değer kaybetti. Avro/TL ise yüzde 0,03 arttı. Lira karşısındaki ABD doları, geçtiğimiz haftanın son gününde 7 lira 51 kuruş ile 7 lira 68 kuruş arasında bulunduktan sonra kapanışta 7 lira 66 kuruşta bulundu.

Cuma günü 8 lira 77 kuruş ile 8 lira 94 kuruş bandında hareket eden EURTRY paritesi de kapanışta 8 lira 91 kuruştaydı. Geçtiğimiz haftanın son gününde 9 lira 59 kuruş ile 9 lira 78 kuruş arasında işlem gören lira karşısındaki pound kurunun serbest piyasadaki kapanış fiyatı, 9 lira 77 kuruştu.

Ons altın kaybını geri aldı

Sabah saatlerinde düşüşe geçen ve önceki kapanışının altına inen altının ons cinsindeki değeri, öğle saatlerinin sonuna doğru yönünü tersine çevirdi. Geçtiğimiz haftanın ilk gününden beri değer kaybeden ve haftalık bazda yüzde 2.59 değer kaybeden ons altın, önceki kapanışının biraz üstüne çıktı.

Altının ons cinsindeki fiyatı, yüzde 0.05 değer kazancıyla bin 863 dolardan işlem görüyor.