Kategoriler
Emlak Haberleri Proje Haberleri

Şua İnşaat 2021’de Anadolu Yakası’na iki farklı proje geliştirecek

Şua İnşaat, 2021 yılında iki yeni proje hedeflediğini bildirdi. Misyonunu sürdürülebilirlik çerçevesinde devam ettiren şirket, akıllı şehirler için harekete geçiyor. Akıllı projelere yatırım yapmayı sürdüren Şua İnşaat’tan, Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, 2020 yılını değerlendirmeye aldı. Şirketin gelecek yıla aktardığı hedeflerini planlayan Kaya, gayrimenkul sektöründe oluşması beklenen yeni trendler hakkında tahminlerini paylaşmaktan çekinmedi.

Şua İnşaat, akıllı projelere yatırım yapıyor

Her zaman daha iyisi için planlamalar yapan Şua İnşaat; akıllı şehirler için akıllı projelere yatırım yaparak, çevreye daha duyarlı ve insana saygılı yapılar üretme sözü veriyor. Kuruluş tarihinden bu yana gelecek odaklı hareket eden şirket, projelerini “Daha iyi bir gelecek için ne yapabiliriz?” sorusuna karşılık geliştirdi. 2020 yılının salgın hastalık temalı geçmesi nedeniyle yıllık hedeflerin üzerinden yüzde 60’ını hayata geçirdiklerinden söz eden Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, yıl içerisindeki son değerlendirmelerini açıkladı. Ayrıca şimdiden gelecek yılın hedeflerini bir araya getirdiklerini söyleyen Kaya, 2021 yılının son çeyreği için İstanbul Anadolu yakasının iki farklı lokasyon bölgesini yeni projesi için seçti. Hem konut hem de ticari ünitelerin bir araya geldiği yeni projelerini hayata geçirmek için hedef oluşturan şirket; sektör içerisinde mimari, sosyal ve finansal yönde öncülük etmeye devam ediyor.

2021 yılı yeni projelere odaklanma yılı olacak

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, Kadıköy Fikirtepe’de imza attıkları son projesi Elite Concept’in satışlarda çoğunluğu geride bıraktıklarını bildirdi. 2021 yılı için İstanbul Anadolu yakasının her iki farklı lokasyonunu projeleri için seçen şirket, insana ve doğaya dost tasarımıyla öne çıkacak. Hem konut hem de ticari ünitelerin bir arada olduğu konseptin hayat bulacağı iki farklı proje, 2021 yılını proje yılı yapmaya yeterli. İnşaat bünyesinde konuşan Başkan Kaya, dost proje misyonuyla, çağın getirdiği şartlara uyum sağlayarak toplumun değişen beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik daima teknoloji ve modern mimariyle bütünleştiklerini söylüyor. Bu doğrultuda daha kaliteli yapılar elde etmek için var gücüyle çalışmaya devam eden İnşaat; 2020 yılının beklenmeyen koşulları karşısında iyi bir planlama yapmış ve zorlu ekonomik şartların üzerinden gelmenin ne denli önemli olduğunu bir kez daha iyi anlamıştır. Yaşananları göz önünde bulundurarak olağanüstü durumdan kaynaklı 2021 yılı başında planlanan yeni proje süreçleri, 2021 yılının son çeyreğine ötelenmiştir.

Geleceğin akıllı şehirleri için akıllı binalar planlanıyor

Kadıköy Fikirtepe’de konumlanan son proje Elite Concept’teki konutların ve ticari ünitelerin satışlarını tamamladıktan sonra yeni projelere adım atma kararı verildi. Konut ve ticari ünitelerin bir araya getirileceği yeni proje için seçilen bölge İstanbul Anadolu yakasının iki farklı lokasyonu oldu. Sürdürülebilir bir gelecek için sıkı çalıştıklarını belirten Nimetullah Kaya, şehirleşmenin artışıyla birlikte çağın beraberinde getirdiği teknolojik koşullara uyum sağlandığının altını çizdi. Çevre dostu projelere adım atan şirket, bu dostluğu teknolojiyle harmanlıyor. Akıllı yaşama adapte olmanın bir ihtiyaç meselesi haline dönüştüğü günümüzde, oluşan ihtiyacı gözeterek hayata geçirilen projelerde gri su arıtma sistemi kullanıldı. Böylece banyo, mutfak ve lavabolarda kullanılan sular ve yağmur suları arıtılmaktadır. Arıtılan suların ziyan olmaması açısından yeniden kullanım fırsatı sağlayan arıtma sistemi peyzaj alanları ve klozet rezervuarlarında oluşan ihtiyacı karşılıyor. Projelerde ortak alanların aydınlatma ve sıcak su ihtiyacı için olduğu durumlarda ise güneş panelleri devreye sokulmuştur. Güneş enerjisini kullanarak hem çevreyi koruyor hem de tasarruf sağlanıyor. Bununla birlikte akıllı telefonların ve tabletlerin elden düşmediği günümüzde internet bağlantısı kullanarak evin tüm kontrolünü üstlenmek mümkün.

Pandemi süresince konut tercihleri değişti

Beklenmeyen salgın hastalığın dünyadaki tüm tüketiciler üzerinde tesir yarattığı 2020 yılı özellikle konut tercihlerini değiştirdi. Pandemi dönemi boyunca yeni trendlerin ortaya çıktığı süreçte; gayrimenkul sektöründe son 30 yıl üretim ve verimlilik açısından güzel bir dönemdi. Pandemiyle birlikte değişen yaşam biçimleri çalışma hayatının evlere kaymasına neden olurken, şirketlerin pek çoğu da ağırlıklı olarak evden çalışma düzenini kalıcı hale getirmeye çabaladı. Eğitimin online platformlar üzerine taşınmasının ardından, insanların evlerinde daha fazla zaman geçirme ihtiyacı değişimden geçti. Tüm bu gibi nedenleri tek bir konu başlığı altında birleştirdiğimizde konut tercihlerinin değişme sürecini daha iyi anlayabiliriz. Yakın gelecekte bu değişimlerin daha hızlı bir şekilde yaşanacağının çok açık olduğunu aktaran Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya; oluşan trendin daha geniş kitleleri tutacağı düşüncesinde olduklarını açıkladı. Bu doğrultuda önümüzdeki dönemde konut sektöründe daha az katlı binalara yer verilecek ve balkonlu daireler tasarlanacak; ayrıca yeşil alanı bol olan peyzaj alanları ile kullanış bakımından daha iyi olan park yerleri geliştirilecektir. Tüm bu isteklerin tek bir projede birleştirileceği açıkken, gayrimenkul sektörü 30 yıl önceki geniş daireli, balkonlu ve yeşil alanların bol olduğu konsepte geri dönüyor denilebilir.

Şirket haberlerine göz atmak için tıklayınız.