Kategoriler
Güncel

Şua İnşaat sürdürülebilir bir gelecek peşinde

Küresel ısınmanın gobal olarak etkisinin artması ile beraber sürdürülebilir çözümler önem kazanıyor. Sürdürülebilir yaşam çözümlerini önceliği haline getiren şirketlerden bir tanesi de Şua İnşaat. 30 yıldır sürdürelebilirlik misyonu ile çalışmalarına devam eden Şua İnşaat projelerinde çevre duyarlılığına öncelik veriyor. Kuruluşu itibari ile “Daha iyi bir gelecek için ne yapabiliriz?” sorusuyla hareket eden Şua İnşaat’ın en yeni projesi Elite Concept, yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu vadediyor.

Şua İnşaat çevre dostu projeler geliştiriyor

Sürdürülebilir bir yaşam farklı sektörlerde önem kazanmaya devam ettiği gibi inşaat sektörü için de büyük bir önem taşıyor. Alıcıların tüketici alışkanlıklarının değişmesi ve farkındalık seviyelerinin artması ile beraber sektördeki beklentiler de değişiyor. Alıcıların beklentilerinin arasına konutların enerji verimliliğinin yüksek olması, kaynakları akılcı bir şekilde kullanması, su tasarrufu sağlaması da ekleniyor.

Kuruldukları günden bu yana sürdürülebilir hayat ve kaynakların akılcı kullanılması üzerinde çalıştıklarını açıklayan Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya “Daha iyi bir gelecek için ne yapabiliriz?” sorusunun şirketleri için önemli olduğunu belirtti. Kaya, bu sorunun cevabı olarak “Bu soruya çağın şartları ve toplumun değişen ihtiyaçları doğrultusunda bir yanıt verebilmek adına sürekli çalışıyor, ileri teknolojiden yararlanarak sürdürülebilir yapılara imza atmaya devam ediyoruz. Tüm dünya olarak mücadele ettiğimiz pandemi süreci ve son yıllarda yaşadığımız kuraklık, sağlığın ve özgürlüğün kısacası sahip olduğumuz birçok şeyin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Gelecekte bugünden daha karamsar bir senaryoyla karşı karşıya kalmamak için şimdiden dünya kaynaklarının değerini daha iyi anlamamız ve onları korumamız gerekiyor. Bu sebeple yaşadığımız dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeli ve daha iyi bir gelecek için var gücümüzle çalışmalıyız. Biz de Şua İnşaat olarak sürdürülebilirlik misyonumuz kapsamında çevre dostu projeler geliştiriyoruz.” açıklamalarında bulundu.

“Akıllı şehirlere yatırım şart”

Sürdürülebilir bir geleceğe ulaşmak için akıllı şehirlere yatırım yapılmasının şart olduğunu söyleye Kaya, çevre dostu projelere olan ihtiyacın artışta olduğuna dikkat çekti. Bu ihtiyacı karşılamak için Şua İnşaat’ın gri su arıtma sistemine yer verdiğini ve banyo, mutfak ve lavabolarda arıtılmış yağmur suyunun kullanıldığı belirtti. Ayrıca Kaya açıklamalarında ortak alanlar ve su ısıtma için kullanılan enerji ihtiyacının güneş panelleri vasıtasıyla karşılandığına yer verdi.

Emlak haberleri için tıklayınız.

Exit mobile version