Kategoriler
Emlak Haberleri

Şua İnşaat’tan deprem değerlendirmesi

ŞUA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, Deprem Haftası kapsamında açıklamalar yaptı. Kaya, konutların deprem bilinciyle inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan ŞUA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, Türkiye’nin yüzde 92’sinin ve nüfus yoğunluğunun yüzde 95’inin deprem kuşağında bulunduğunu kaydetti. Kaya, yaklaşık 20 milyonluk yapı stoğunun 7,5 milyonunun riskli durumda olduğuna dikkat çekti.

Nimetullah Kaya, 17 Ağustos depremi sonrasında inşa edilen binaların depreme daha dayanıklı olduğunu, eski binaların da yenilenmeye başladığını ancak bu değişimin henüz tam olarak gerçekleşmediğini dile getirdi. Kaya “Özellikle büyük şehirlerde yaşanılan çarpık kentleşme ve beraberinde gelen yapısal sorunları planlı kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ortadan kaldırmak mümkün. Burada önemli olan husus yenilenecek yapıları; şehrin mimarisine uygun, her türlü teknik altyapıya sahip ve sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde planlamak. Bu noktada inşaat sektörüne de önemli görevler düşüyor. Ek olarak, Türkiye’de nitelikli konut alımının kolaylaşması ve sektörün sürdürülebilir bir büyümeyle ekonomiye katkı sağlayabilmesi için yeni düzenlemelere ve kalıcı teşviklere ihtiyaç var’’ dedi.