Kategoriler
Toki Haberleri

Suluova Millet Bahçesi yeşil alanlarıyla nefes almaya birebir

Suluova Millet Bahçesi, ilçe sakinlerinin yaşam alanlarına yeni bir nefes olmak için projelendiriliyor. Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok tarafından yapılan açıklamaya göre, millet bahçesi projesi hayat kalitesini yeşil alanlarıyla üst seviyelere çıkaracak. 25 bin metrekarelik alana sahip olması beklenen yeni proje için yeşil bir kuşak oluşturulup, sosyal donatılar ile alan güçlendirmesi yapılacaktır. Peyzaj dokusuyla dikkat çekmesi planlanan bahçenin ilçe halkına sunulan hizmetleri çoğaltması bekleniyor.

Suluova Millet Bahçesi için ilk adımlar

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, ilçe sakinlerine hizmet vermeye devam ettiklerini açıkladı. Suluova Millet Bahçesi projesi için hareket kazanılan süreçte projenin detayları belirleniyor. Şehrin ortasında konumlandırılması kararlaştırılan bahçenin ulaşımda sıkıntı yaratmayacağı gibi şehrin görünümünü elden geçirmesi sağlanacak. Yeşil bir kuşağın oluşturulacağı alan 25 bin metrekare genişliğe sahip. Toplamda 3 etap üzerinden hayat bulması beklenen proje, dört mevsim yeşili ve renk çeşitliliğini koruyacaktır. Huzurlu bir gün geçirmek isteyenler için nefes olması beklenen millet bahçesi, doğayı vaat etmeye devam ediyor. Üçok, millet bahçesi için şu sözleri kullandı: “Hemşerilerimizin yeşille buluşabileceği ve sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği bahçe projesi merkezde konumlandırılacak. Piknik alanlarını ailelerin sevdikleriyle birlikte zaman geçirebilmesi için devreye soktuk. Yine aynı piknik alanlarında çocuk oyun alanlarına yer verilecek. Böylece hem büyükler hem de küçükler bahçeden memnun kalacaklardır” dedi.

3 etaptan oluşuyor

Millet bahçesi projesinin 3 etap şeklinde meydana geleceğini aktaran Üçok; toplamda 25 bin metrekarelik alanın kullanılacağını söyledi. Projede bin 400 metrekarelik kapalı alana sahip millet kıraathanesi ve yine kıraathanenin içerisinde internet erişim merkezi olacak. Okumayı ve araştırmayı sevenler için kütüphanenin kurulmasıyla başlayan alan geliştirmesi; süreli ve süresiz yayınlar odası, ders çalışma üniteleri, mescit ve tuvalet ile genişletilecektir.

Exit mobile version