Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Sur Yapı Antalya Projesi ile 900 daire sahiplerini bulacak

Sur Yapı Antalya Projesi için yeniden harekete geçiyor. Haziran ayında projeden 660 dairenin teslim edildiği bilgisini veren firma, ekstra olarak 900 dairenin daha teslim sürecinden geçeceğini duyurdu.

Sur Yapı Antalya Projesi dikkatleri üzerine topluyor

Sektör öncülerinden birisi olan Sur Yapı başarı yelpazesini genişletmeye devam etmektedir. Yeni projelerini piyasada konuşturan Sur Yapı Antalya Projesi için 8 milyar TL’lik bir yatırım hedefi oluşturdu. Projede ilk etabın ‘Park Etap’ adını aldığını duyuran firma, burada 660 daireyi Haziran ayında ev sahipleriyle buluşturdu. Yaşamın başladığı projede devam kararı 2020’nin sonuna yayılacak. Bu esnada yapılan planlamalar doğrultusunda 900 dairenin daha ev sahipleriyle buluşması bekleniyor. Ardından Sur Yapı Antalya Projesi üzerinde F, C ve B parsellerine yönelik teslim sürecine hazırlanılacak. Aralıklı olarak yapılması beklenen anahtar teslim işlemlerinin başlamasıyla birlikte mega projede 8 bin konutun inşaatına eş zamanlı devam edilecektir. Bu inşaatlar ise Sur Cadde ve Turkuaz Sitesi’nin etaplarında sürdürülüyor olacak.

Park Etap’ta 900 dairenin teslimleri başladı

Türkiye sınırlarının dışına çıkan ünü ile sektör içinde öncü takımını oluşturan Sur Yapı, uluslararası sektörde birçok ödül kazanmaya devam ediyor. Örnek teşkil eden başarılı serüvenlerinin ardından bu yelpazeyi genişletme girişimlerini sürdüren firma, Sur Yapı Antalya Projesi’nde 660 dairenin teslim sürecini haziran ayında başlatmış ve ardından titizlikle bitirmiştir. Projede ilk etap olarak duyurulan ‘Park Etap’ bu yıl içinde 900 kadar daha dairenin teslim işlemlerinde öne çıkacak. Bu sayede etap üzerinde toplamda 1.560 daire sahibi yeni yaşam fırsatlarına kavuşturulmuş oluyor.

Sur Cadde’de çalışmalar aralıksız devam ediyor

Sur Yapı Antalya Projesi kapsamında hayat bulan Sur Cadde, son derece modern cadde konsepti ile her türlü ihtiyaca yanıt verecek. Kişilere özgü çoktan seçenekli cafe ve restoranlarda sosyalleşebilme imkanının önü açıldı. Ayrıca hem daire hem de ofis olarak kullanıma uygun bir hale getirilen projede ticaret ve yaşam aynı alanda buluşuyor.

Kişiliklere özgü isteklerin tatmin edilebilmesi adına alışveriş, sanat, moda, finans ve akla gelen diğer ihtiyaçlara yönelik cevaplar yine Sur Cadde’de birleştirildi. Günlük kazanç bakımından 100 bin lira getiriye sahip olan caddenin aylık kazancı ise 3 milyonu bulacak. Yıl içerisinde toplam kazancın 36 milyona yaklaştığı bilgisini veren firma, İstanbul’daki ünlü İstiklal Caddesi’ni bu sayede Antalya’ya taşımış oluyor.

Nüfus yoğunluğunu üstüne çekecek olan Sur Cadde, konumu ve pek çok sosyal alanı sayesinde yatırımda değer kazancında ilk sırada gelecek. Gündüzleri ofis ve daire potansiyeli sayesinde kişileri cezbeden bölge, sosyal ve kültürel aktivitesinin bolluğu ile akşamları daha cazip bir hale dönüşüyor. Üstelik bölgedeki tramvay hattının varlığı ulaşımda engellerin ortadan kalkmasına neden olmaktadır. Böylece bu cadde için Antalya’nın yeni Şanzelize’si denilebilir.

Turkuaz Sitesi’nde hızlı gelişme

İnşaatın sürdürüldüğü Turkuaz Sitesi yine Antalya Projesinin 1.105 adetlik bağımsız bölümünden oluşan bir diğer alanıdır. Seviye bakımından yüzde 45 potansiyele erişen kaba inşaat için çalışmalarda hız kazandırıldı. “Suyla gelen medeniyet” olarak tanımlanan yeni konutlarda su temasının öne çıkarıldığı bilgisini veren Sur Yapı, Turkuaz Sitesi’nin tüm bloklarının su kenarlarında yer aldığını söyledi. Yemyeşil bir peyzaj ile donatılacak olan konut çevresi, bahçe içerisindeki rengarenk çiçekleri sayesinde doğa aşkını yeniden canlandırıyor.

Sosyal donatıları arasında küçükten büyüğe her türden insan ve istek düşünüldü. Bu yüzden dört mevsim kullanıma açık olan açık-kapalı yüzme havuzları, gölet kenarındaki dinlenme alanları ile yeni bir site konsepti oluşturulmuştur. Yürüyüş yollarının modern çevre düzenlemesiyle başrol oynadığı bilinirken, Türkiye’nin gerçek markası Antalya için geliyor. Turkuaz Sitesi’ne ait dairelerde geniş balkon kapıları, ismi gibi turkuaz göletleri, portakal ve limon ağaçları dört dörtlük bir imzayı taşınmaktadır. Son olarak zeytinlikler sayesinde tamamlanan alanlar birleştiği rengarenk çiçekler ile yeni yaşam sakinlerine hayatta büyük zevkler sunuyor.

Uluslararası yatırımcılar mega projeden alım yaptı

Antalya Projesi üzerinde gerçekleştirilen ve başarıyla tamamlanan kentsel dönüşüm modeli akıllı şehir fonksiyonlarının başarılı bir sistem olduğunu kanıtladı. Bu sayede uluslararası piyasada kendi gücünü kanıtlamayı başaran Sur Yapı değerini Türkiye’nin sınırlarına taşımakta son derece kararlı görünüyor. İstanbul’dan sonra marka değeri ile Antalya’da öne çıkan ve ardından dünyanın dört bir köşesinde ismiyle nam salan firma yeni projesiyle referans oluşturmaya devam etmektedir. Mega şehrin başarıları, Amerika, Kore, Rusya, Almanya, Azerbaycan, Norveç, İngiltere, İran, Katar, Kuveyt, Mısır ve Filistin’e yayıldı. Ayrıca 29 farklı ülkeden vatandaşların katılımlarının ardından; Almanya, Hollanda, Fransa, İsveç, Belçika, Danimarka, Kanada, Yunanistan, Avusturalya ve Portekiz’den Türk yatırımcılar adeta projeye akın etti.

Projede bekleyen avantajlar nelerdir?

Mega Şehrin alıcılarına vaatleri sosyal ve kültürel alanda ikiye ayrılmaktadır. 157 bin metrekareden oluşan dev şehir parkı, okullar, hastaneler, ibadet alanları ve alışveriş merkezleriyle birleşti. 1.3 kilometre uzunluktaki alışveriş caddesinin popülaritede son derece önemli olduğu ortaya çıkarken, müze ve sergi alanları sanatseverleri aynı noktada buluşturuyor. Spor alanları, organik pazar yeri, evcil hayvan parkları, çocuk oyun alanları, süs havuzları, göl ve göletler dinlenme ve sağlıklı yaşam aşıklarını bir araya toplayacak.

Sağlık ocağı, akaryakıt istasyonu, Teknopark, ulaşım ağı-tramvay, etkinlik çadırı, piknik alanları, sera alanı ve dinlenme alanları birden fazla isteğe yanıt veriyor. Ayrıca amfi tiyatro, köy meydanı, bisiklet yolları, restoran ve kafeler birçok etkinlikte ön plana çıkacak. Elektrikli şarj istasyonlarının yer verildiği bölgede, macera parkı, açık ve kapalı yüzme havuzları, koşu pistleri, açık hava spor aletleri bulundurulmaktadır. Tüm bunlara rağmen sosyal alanların yoğun olmasını isteyen Sur Yapı, kaykay pistleri, pilates alanları, fitness alanları, limon bahçeleri ve kaktüs bahçelerini unutmadı.

Antalya’da yollar tamamlandı

Altyapı çalışmalarının tamamlandığı proje alanında üst yapım çalışmalarına son hızda devam ediliyor. İnşaatların bitirildiği Park Etabı’nda anahtar teslimlerinin haziran ayında başladığını bildiren Sur Yapı, diğer teslimleri yıl sonuna kadar tamamlayacak. Antalya Büyükşehir ekiplerince yol çalışmalarının sürdürüldüğü süreçte A parseldeki bloklarda teslimlerde son görüldü. Sırada E parsele geçecek olan firma bu nedenle yol üzerindeki çalışmaları yakından takip etmektedir. Ekipler, iki şeritten oluşturulan yolda güvenli bir gidiş ve dönüş için asfalt çalışmalarında sona geldi.