Kategoriler
Güncel Gündem Sağlık SonDakika

Tablo ağırlaşıyor: 21 kişinin daha durumu kritik

Son 24 saatte KOVİD-19 hastalığına yakalanan 21 kişinin daha durumu ağırlaştı. Tablo’ya göre 46 bin 492 teste karşılık 982 kişiye daha KOVİD-19 tanısı konuldu. Koronavirüs hastalığına yakalanan 17 kişi daha yaşamını yitirirken bir günde iyileşenlerin sayısı, 996 olarak kayda geçti.

Sağlık Bakanlığı, bugünkü Tablo’yu yayımladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 31 Temmuz Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu‘na göre 582 hastanın durumu ağırken 230 bin 873 kişi olan toplam vakanın yüzde 8,8’i zatürre oldu.

Test sayısı, 4 milyon 800 bin 823’e yükselirken koronavirüs hastalığı nedeniyle yaşamını hayatını kaybedenlerin sayısı, 5 bin 691 kişi. Öte yandan salgına yakalanan 214 bin 535 kişinin iyileştiği kayda geçti.

Vakalarda artış eğilimi var

Tablo’yu sosyal medya üzerinden paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni vaka sayısında artış eğiliminin olduğunu dile getirdi. Verileri değerlendiren Sağlık Bakanı Koca, virüsün zatürreye dönüştüğü hasta sayısında da azalma olduğunu kaydetti.

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı, ağır hasta sayısının son üç günde en çok arttığı illerin İstanbul, Ankara, Konya, Gaziantep ve Diyarbakır olduğunu belirtti. Doktor Fahrettin Koca, 27 şehirde son üç gün içinde durumu ağırlaşan hastanın bulunmadığını aktardı.

Mevcut hasta sayısı

Türkiye’de, iki gün önce, 10 bin 708 olan mevcut hasta sayısı, dün 10 bin 678’e düştü. Aktif vaka sayısı, bugün, 10 bin 647 kişi olarak kayda geçti. Bu sayı, 31 kişilik azalmaya işaret etti.

Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden “Son üç günde ağır hasta sayısı en çok artan şehirler: İstanbul, Ankara, Konya, Gaziantep, Diyarbakır. 27 şehirde ise son üç günde yeni ağır hastamız olmadı. Zatürreli hasta oranımızda düşüş, yeni tanı konan hasta sayımızda artış eğilimi var.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Taşınmaz Haber

Norveç’te dokuz kişinin daha testi pozitif

Kuzey Kıbrıs’ta bir vaka daha! Suriye ve İran’da koronavirüs