Kategoriler
Güncel Sağlık SonDakika

Tablo’yu paylaşan Bakan Koca: Hastaneye yatışlarda yüzde 32 azalma

Bugünkü Tablo’da 61 bin 716 teste karşılık bin 183 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Bin 185 kişi daha iyileşti. Virüse yakalanan 15 kişi daha yaşamını yitirdi. Aktif vaka sayısı, 17 kişilik azalmayla 11 bin 152’ye indi.

Dün, önceki güne göre yüzde 0,1 oranında artan zatürre oranı, bugün değişmedi. Vakalar arasında zatürre görülme oranı, yüzde 8,2 seviyesinde. Bakanlık, 11 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu‘nu yayımladı.

Ağır hasta sayısı artıyor

Dünkü Tablo’da ağır hasta sayısı, yedi kişilik artarken bugünkü artış, 14 kişi oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 11 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre Türkiye’deki 617 koronavirüs hastasının durumu, kritik.

Verileri değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “…sürecin en önemli göstergelerinden biri olan AĞIR HASTA SAYISINDA ARTIŞ devam ediyor.” uyarısında bulunarak üç gün içinde yüksek sayıda hastanın göründüğü ilk beşin ilin İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır ve Şanlıurfa olduğunu dile getirdi.

Hastaneye yatışlarda azalma kaydedildi

11 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’nu sosyal medya üzerinden yayımlayan Sağlık Bakanı Koca, Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatışlarda yüzde 32’lik azalma olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı, “Son 3 gündür HASTANEYE YATIŞLARDA %32 AZALMA var. Fakat sürecin en önemli göstergelerinden biri olan AĞIR HASTA SAYISINDA ARTIŞ devam ediyor. Son 3 gün içinde en yüksek sayıda hasta görülen ilk 5 ilimiz: İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa.” ifadelerini kullanarak yurttaşları uyardı.

Toplam hasta sayısı

Bugünkü verilerle beraber bugüne kadar yapılan test sayısı 5 milyon 387 bin 751’e, sonuçlanan vaka sayısı da 243 bin 180 kişiye tırmandı. 11 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre virüse yakalanan 5 bin 873 kişi, hayatını kaybetti. Bugüne kadar iyileşenlerin sayısı ise 226 bin 155 oldu.

Dünkü vaka sayısı bin 193, vefat sayısı 14, iyileşenlerin sayısı bin 211 kişiydi.

Taşınmaz Haber

Rusya aşıyı onayladı! Kovid-19 aşısının yan etkileri ve Rusya’daki vakalarda güncel durum