Kategoriler
Proje Haberleri

Taksim Meydanı tasarım yarışmasında ilk üç proje belirlendi

Taksim Meydanı yarışmasında beklenen sonuçlar açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Taksim Meydanı ve çevresi için düzenlenen tasarım yarışmasında 142 proje değerlendirildi. Sonuçların açıklanmasının ardından ilk 3’e kalan projenin birincisi halk oylamasının sonucunda belirlenecek. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat tarafından, Taksim’in hak ettiği şekle kavuşturularak şehre kazandırılacağı bilgisi verildi.

Taksim Meydanı yarışmasında son aşama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) üzerinden yapılan yenileme çalışmalarında yeni bir proje fikri öne çıktı. Taksim ve çevresi adına yapılacak düzenlemenin tasarım programı altında yarışmaya sunulması proje sahiplerini harekete geçirdi. Sonuç olarak 142 projenin arasından kazanan ilk 3 kişi; Şerif Süveydan, Bünyamin Derman ve Kutlu İnanç Bal oldu. Yapılan açıklamada ilk üçe giren 15, 16 ve 19 no’lu projeler halk oylaması üzerinden birinciliği elde edecek.

Kazananlar tebrik edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İBB Taksim Meydan yarışmasının tamamlandığını aktaran Polat, kazanan ilk üç kişinin projesini halk oylamasına sunacaklarını söyledi.

Taksim’in hak ettiği değeri görebilmesi adına bu projeler arasından yalnızca birisi şehre yeni yüzünü kazandıracak. Büyük bir emekle aylarca çalışılan karar sonrası başta jüri olmak üzere, onlarca personel, hazırlık sürecinde İstanbullular ve 142 proje ekibi ilk 3 için iş birliğine gitti. En önemli aşamanın yakın zamanda geride bırakıldığının altını çizen Polat, katkıda bulunan her bir ekibe teşekkür ediyor.

İstanbul Planlama Ajansı’nın Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ise kazanan ekipler tebrik edildi. #İstanbulMeydanlarınaKavuşuyor hastagi üzerinden yapılan duyuruda, detayların konkur.istanbul hesabı üzerinden takip edilmesi gerektiği söylendi.

Yarışma Detayları

“Taksim Kentsel Tasarım Yarışması” ismiyle sunulan yarışma; serbest, uluslararası, kentsel tasarım kategorisinde duyuruldu. Yarışmanın dili İngilizce olmakla birlikte, konusu bakımından İstanbul İli Beyoğlu ve Şişli ilçesine yer verildi. Yarışmanın konusu verilen sınırlar bakımından Taksim’i içeriyor. Yarışmayı açan kurumun İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı olduğu bilgisi öne çıkarken, 20 Eylül 2020 tarihinde ilk aşama tamamlandı.